Billy van Duijl (16) tekent eerste profcontract bij FC Volendam

03 juni 2022

Jeugdproduct Billy van Duijl (16) heeft zich voor de komende drie seizoenen verbonden aan FC Volendam. De jonge verdediger is dit seizoen vanuit de bovenbouw doorgestroomd naar Jong Volendam en debuteerde reeds in het eerste elftal van Wim Jonk. Van Duijl is hierdoor tot de zomer van 2025 speler van Het Nieuwe Oranje. 

Van Duijl is geboren en getogen in Volendam en zette zijn eerste voetbalstappen dan ook in het shirt van de lokale RKAV Volendam. In 2017 maakte hij de overstap naar buurman FC Volendam, waar hij afgelopen seizoen in sneltreinvaart de sprong wist te maken naar het mannenvoetbal. 

“Ik heb hard gewerkt om te bereiken waar ik nu sta”, stelt Van Duijl. “Daar komt natuurlijk een trots-momentje bij kijken. Dit is een mooie stap in de goede richting. Ik heb veel zin in aankomende drie seizoenen, waarin ik mezelf nog veel meer ga ontwikkelen.” 

Technisch directeur Jasper van Leeuwen is enthousiast over de laatste exponent van de jeugdopleiding: “Als je Billy voor het eerst ziet spelen, dan denk ik dat velen hetzelfde zullen zeggen: dat is een typische Volendamse verdediger. Daarmee bedoel ik: Billy speelt in eerste aanleg vanuit spelinzicht en techniek. Hij is bovengemiddeld goed aan de bal en ziet de oplossingen sneller dan anderen.”

“Het is voor Billy heel snel gegaan dit jaar, hij is echt voor de leeuwen gegooid en heeft zelfs het staartje van dit bijzondere seizoen nog mee kunnen beleven. Dat zijn gouden momenten voor een jongen van 16 natuurlijk, maar nu breekt de volgende fase aan. Billy zal zich door moeten ontwikkelen op de onderdelen die nog voor verbetering vatbaar zijn, zoals het pure verdedigende werk en zijn fysiek-motorische skills. Dit eerste contract is een beloning voor zijn ontwikkeling en wij hebben er alle vertrouwen in dat Billy de komende jaren nog veel beter gaat worden”, aldus de technisch directeur.        
 Laatste nieuws