Boy Deul hoopt snel speelminuten te maken

20 september 2018

Boy Deul is terug bij de club waar hij als profvoetballer begon: FC Volendam. In het kampioensjaar 2007/08 speelde hij 33 wedstrijden en was goed voor 12 doelpunten en 7 assists. Na het feest op de Heen en Weer maakte hij de overstap naar Willem II en vertrok vervolgens naar FC Bayern München II, om daarna - via SC Veendam en Royal Antwerp FC en een jaartje sabbatical - twee seizoenen aan de slag te gaan bij FC Emmen. Na een buitenlands avontuur bij het Oekraïense Stal Kamjanske en het Cyprische Paphos FC, draagt Deul opnieuw het tricot van FC Volendam en is hij herenigd met zijn oud-ploeggenoot Cas Peters.

Boy Deul is een aanvallend ingestelde middenvelder en heeft de nodige ervaring in zijn bagage meegenomen. Omdat hij nog niet fit genoeg is, stond hij de afgelopen weken nog niet in de opstelling. “Ik train met de groep mee en bezoek de sportschool en hoop zo snel mogelijk speelminuten te kunnen maken”, aldus Deul.

Warm bad
De terugkeer bij FC Volendam voelt voor hem als een warm bad. “Er is niet zoveel veranderd. Veel mensen van tien jaar geleden zijn nu nog in functie bij de club. Voor mij is FC Volendam vanaf Amsterdam lekker dichtbij. En ik speel weer met Cas Peters. Ik weet uit mijn tijd bij FC Emmen hoe hij aangespeeld wil worden. Het was voor mij ook een grote verrassing dat Cas naar Volendam kwam.”

De 31-jarig Deul is inmiddels getrouwd en vader van een zoontje van drie maanden Hij is net als zijn vrouw blij terug te zijn in Nederland. “Ik miste op Cyprus het Surinaamse eten en andere gerechten.” Eerder woonde het stel in de Oekraïne. “Nee, we merkten daar niks van de oorlog in het oosten van Oekraïne. Wij speelden onze wedstrijden alleen tegen clubs in het westen van dat land.” De start van FC Volendam in de competitie was niet goed. “Het is een sterke competitie, maar ik verwacht dat het snel beter gaat. Ik zal alles geven om daar mijn steentje aan bij te dagen.”

Tekst: Cor Westerveld
Foto: Fred Rotgans





Laatste nieuws