C1 in bekerfinale na winst op Haarlem

15 april 2010

FC Volendam C1 bereikt na een 5-1 zege op HFC Haarlem de bekerfinale
Op een mooie woensdagavond moest de reis naar de bekerfinale afgemaakt worden. Tegenstander in de halve finale was HFC Haarlem C1. Overigens blijft het ronduit triest dat deze club inclusief jeugdopleiding binnenkort helemaal zal ophouden met bestaan. Ondanks dat trieste feit staat HFC Haarlem C1 fier aan kop in de 2e divisie en in toernooiverband eerder dit seizoen hebben we tweemaal gelijkgespeeld tegen deze tegenstander. Conclusie vooraf was dat het vanavond geen makkie zou worden.

De wedstrijd begon gelijkopgaand en de eerste mogelijkheid was voor de bezoekers. Aan de andere kant was het eerste Volendammer wapenfeit van Johan Keizer goed doorzette en zijn inzet werd gestopt door de keeper. Dit was slechts uitstel van executie want enkele minuten later was het in een ongeveer gelijke situatie via Johan Keizer wel raak, 1-0. FC Volendam ging door en Navid Shehrzada brak goed door op rechts en gaf een uitgemeten voorzet af die door Johan Keizer keurig op waarde werd gesteld en zijn tweede en de 2-0 binnenknikte. Dit was een lesje effectiviteit. Na een vrije trap werd aan de kant aangegeven dat Denzel Sno helemaal ongedekt stond. Dit bevel werd goed opgevolgd en Denzel Sno wist hier wel raad mee en de bal verdween kansloos voor de Haarlem keeper in de bovenhoek. Er was nog een grote kans om de score verder op te voeren want Leroy de Graaff werd gevloerd in het strafschopgebied. De door Elroy Tuur genomen penalty werd op fraaie wijze uit het doel geranseld door de uitstekende Haarlemse goalie. We gingen de rust in met een comfortabele 3-0 voorsprong.

Bij Haarlem was het geloof op een goed resultaat al gedaald want in de tweede helft kreeg FC Volendam nog vele kansen om de score verder op te voeren en daarvan werden er door Navid Sheyrzada en Rowin Mol twee benut zodat de score opliep naar 5-0. Het begon toen al behoorlijk te schemeren in het Kras stadion en af het er iets mee te maken had weet ik niet maar het slotakkoord was aan HFC Haarlem. Eerst vonden ze Robin van Santen nog op hun weg, want onze verdediging was geloof ik naar de ondergaande zon aan het kijken, maar de tweede keer was het wel raak en hadden de Haarlemmers hun eretreffer. Eindstand 5-1. Begin juni staan de finalisten uit de diverse districten in Nieuwegein tegenover elkaar en hopelijk kunnen we daar ook hoge ogen gaan gooien.