Cambuur Leeuwarden heeft alle moeite met FC Volendam

26 maart 2010 /

Het eerste kwartier liet Volendam voetbal, dat veel beloofde, maar na precies vijftien minuten maakte Tim Bakens zijn eerste overtreding, die niet alleen een vrije trap, maar ook een gele kaart opleverde. Türk nam de vrije trap haarscherp. Robbin Ruiter keerde het schot maar half, waarna de thuisclub twee keer mocht inschieten. De tweede kans was raak. Maachi maakte er dankbaar 1-0 van. Die ene minuut gaf exact de wedstrijd weer. Elk duel dat Volendam won, leverde Cambuur een vrije trap op, elk duel dat Cambuur won, kreeg het voordeel van de twijfel. Zo liep ook Kelvin Maynard al snel een gele kaart op, terwijl hij zuiver de bal speelde. Nog erger werd het, toen Jack Tuijp uitstekend weggestuurd werd en achter zijn man vandaan kwam. De grensrechter oordeelde buitenspel, waarmee een glaszuivere kans teloor ging. De hele competitie gaat het al zo. Niets zit er mee. Afgekeurde doelpunten, rijen rode en gele kaarten en arbitraire beslissingen. Na het Cambuurdoelpunt zat Volendam niet bij de pakken neer. De twaalf meegereisde supporters zaten niet naar een vervelende wedstrijd te kijken. Aaron Meijers leek kort voor rust de terechte gelijkmaker in te tikken, maar doelman Meul zat er nog net aan. Ook een handsbal werd niet gezien in het Cambuurstrafschopgebied, waardoor Tim Bakens niet kon uithalen. Bij het rustsignaal werd dan ook de thuisclub uitgefloten.

Al snel in de tweede helft werd het goede gevoel, dat er wat te halen viel, de grond ingeboord. Een pegel van grote afstand van Hese teisterde de lat boven Robbin Ruiter, waarna het voor Maachi kinderlijk eenvoudig was zijn tweede goal in het lege doel te koppen. Ook nu liet FC Volendam niet verstek gaan. Een steekpass van Dominique van Dijk gaf Rowin van Zaanen de gelegenheid op avontuur te gaan. Na iedereen uitgekapt te hebben, schoot hij vrij voor Meul over het doel. FC Volendam leek op weg te gaan scoren, maar had teveel mogelijkheden nodig. Cambuur Leeuwarden had uit drie aanvallen twee keer gescoord… Cambuur Leeuwarden trok gaandeweg het initiatief naar zich toe, vertrouwend op de rustgevende voorsprong. FC Volendam kreeg moeite de aanval te zoeken. Een verkeerde inschatting van buitenspel door Tim Bakens kostte FC Volendam een derde goal in de tachtigste minuut. Nu was het Van der Ree die een vrije doortocht kreeg. Zuur was het, dat Volendam bepaald niet zijn slechtste werdstrijd speelde, maar op wel erg eenvoudige manier ten onder ging. Ook het inbrengen van debutant Deen van Embricqs bracht hierin geen verandering.