Captain Kevin Visser langer aan boord bij FC Volendam

03 april 2020

Aanvoerder Kevin Visser (31) blijft nog een jaar langer behouden voor FC Volendam. De optie in het contract van de ervaren middenvelder, dat liep tot de zomer van 2021, is gelicht. Hierdoor blijft Visser tot eind juni 2022 aan boord van Het Nieuwe Oranje. Daarnaast zal hij vanaf komend seizoen een actieve rol gaan spelen in de jeugdopleiding van FC Volendam.

Visser is bezig aan zijn vierde seizoen bij FC Volendam. Als aanjager van het team is hij het ideale verlengstuk van trainer Wim Jonk in het veld. Visser kwam dit voetbaljaar tot 27 wedstrijden, waarin hij eenmaal scoorde en twee assists gaf. Inmiddels heeft de middenvelder, die dit seizoen ook veelvuldig in de verdedigingslinie opereerde, 128 wedstrijden voor FC Volendam achter zijn naam. Eerder kwam hij uit voor ADO Den Haag en Helmond Sport.

‘Spelprincipes overbrengen op jeugd’

“Het voelt voor mij als een enorme waardering dat de club langer met mij door wil. Daar ben ik dan ook trots op”, stelt Visser. “Daarnaast ben ik blij met de kans om mijzelf verder te ontwikkelen als beginnend trainer. Ik kijk ernaar uit om de aspecten die wij bij het eerste trainen ook over te brengen op onze talenten in de jeugdopleiding. Zodat zij alvast kunnen wennen aan de spelprincipes en wat daarbij komt kijken.”

Technisch directeur Jasper van Leeuwen is blij de routinier langer te kunnen binden. “Kevin draagt niet slechts de aanvoerdersband, ook in de kleedkamer en daarbuiten vervult hij een heel belangrijke leidersrol. Hij is een sleutelspeler voor ons team en verlengstuk van Wim Jonk op het veld. Het mooie is dat Kevin nog steeds iedere dag beter wil worden en daarom zelfs op latere leeftijd nog stappen weet te maken."

‘Brug tussen eerste team en talenten’

Van Leeuwen ziet potentie in Visser als jeugdtrainer. “Dit seizoen heeft Kevin zijn jeugdtrainerscursus gevolgd en stage gelopen in onze jeugdopleiding. Wij zien dat Kevin ook de passie en aanleg voor talentontwikkeling heeft. Daarom hebben we afgesproken dat Kevin met ingang van volgend seizoen ook aan de slag gaat in onze opleiding, in een flexibele jeugdtrainersrol. Dit is dus meer dan enkel een contractverlenging, het is het startsein van een mogelijke vervolgcarrière voor iemand die duidelijk een hart heeft voor deze club en een brug kan helpen slaan tussen het eerste elftal en onze talenten voor de toekomst.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

???????? trots op dit team ???????? #periodekampioen #keukenkampioendivisie #fcvolendam

Een bericht gedeeld door Kevin Visser (@kevinvisser88) op



Laatste nieuws