Carel Eiting verrast OBS Middelie, winnaar Scoor een Boek 2023

09 mei 2023

De afgelopen weken hebben diverse basisscholen uit de gemeente Edam-Volendam en omstreken meegedaan aan het project Scoor een Boek. Dit jaarlijks terugkerende leesproject, georganiseerd in samenwerking met Bibliotheek Waterland, stimuleert het leesplezier bij leerlingen van groep 5 en 6. De editie van 2023 is gewonnen door de leerlingen van groep 5/6 van OBS Middelie, die in totaal honderden boeken lazen.

De voetbalgekke leerlingen werden dinsdagochtend verrast door Carel Eiting. De aanvoerder van FC Volendam kwam met het goede nieuws dat de leerlingen de winnende klas waren van het project Scoor een Boek 2023. De enthousiaste leerlingen maakten van de gelegenheid gebruik om handtekeningen te scoren van Eiting, op de foto te gaan met hun idool én een balletje te trappen met de assistkoning van FC Volendam.

De negentien leerlingen scoorden met hun fraaie prestatie een mooie prijs. De gehele klas is uitgenodigd om als mascotte mee te lopen met de spelers van FC Volendam bij de opkomst tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Excelsior. Groep 5a van de Bloeiende Perelaar uit Zuidoostbeemster werd tweede en krijgt met de hele klas een rondleiding in het Kras Stadion. FC Volendam en Bibliotheek Waterland kijken terug op een geslaagde editie van Scoor een Boek, waar in totaal 959 leerlingen van 23 scholen en 44 groepen aan deelnamen. 



Laatste nieuws