Clubrecord ligt op de loer tegen Jong FC Utrecht

25 januari 2022

Door de overwinning van afgelopen vrijdag tegen MVV heeft FC Volendam zijn eigen clubrecord geëvenaard. Net als in het seizoen 1969/'70 is het nieuwe Oranje nu 21 wedstrijden op rij in de competitie ongeslagen. In de aankomende wedstrijd tegen Jong FC Utrecht is het voor de ploeg van Wim Jonk zaak om dit oude record ook daadwerkelijk te verbreken.

In het succesjaar 1969/ 70 wist Volendam ook 21 wedstrijden ongeslagen te blijven. Na degradatie uit de Eredivisie het seizoen ervoor was het voor de club enorm belangrijk om weer terug te keren op het allerhoogste niveau. In het seizoen waar Arnold Mühren definitief doorbrak zette ploeg van trainer Hans Croon een geweldige reeks neer. Met grootse overwinningen tegen Willem II, Heracles en Vitesse werd de ongeslagen reeks van 21 wedstrijden bewerkstelligd. Ondanks het feit dat er in speelronde 22 van SC Cambuur werd verloren wist FC Volendam het kampioenschap te bemachtigen en daarmee promotie af te dwingen naar de Eredivisie.

Dit seizoen is de ongeslagen reeks van FC Volendam begonnen in augustus. Na een gelijkspel uit bij concurrent Excelsior heeft de ploeg van Wim Jonk slechts vijf maal punten verspeeld. Vooral het scorend vermogen van de ploeg wekt indruk: Binnen deze 21 wedstrijden werd er in tien wedstrijden minimaal drie keer gescoord door FC Volendam.

Jong FC Utrecht

De heenwedstrijd tegen de beloften van FC Utrecht was voor FC Volendam de veertiende wedstrijd in de huidige ongeslagen reeks. In de slotfase tikte Achraf Douiri de bal beheerst binnen voor de tiende overwinning van het seizoen. Volgende week vrijdag wordt er om 20.00 uur afgetrapt in het Kras Stadion. Het belang van de wedstrijd zal niet alleen het ongeslagen record zijn, maar ook een veel gewenste stap dichterbij promotie naar de Eredivisie.Laatste nieuws