Consequenties vuurwerk

17 april 2018

Risico, consequenties en richtlijnen vuurwerk in het Kras Stadion.

In het verleden hebben in het stadion van FC Volendam, tijdens en rond thuiswedstrijden, incidenten plaats gevonden, waarbij vuurwerk, fakkels en/of rookpotten zijn ontstoken. Zo ook afgelopen vrijdag tijdens de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk.  

Buiten het feit dat gebruik van deze voorwerpen in het stadion uiterst gevaarlijk is, worden hierdoor FC Volendam en ook onze supporters in naam geschaad. Ten slotte kunnen deze incidenten aanleiding zijn voor de KNVB om FC Volendam een straf en/of (geld)boete op te leggen. Door FC Volendam worden deze handelingen absoluut niet getolereerd en ze zijn zelfs, middels de standaardvoorwaarden van de KNVB, verboden. Bij dergelijke toekomstige incidenten zullen door FC Volendam de richtlijnen van de KNVB, zijnde een zerotolerance-beleid, worden gevolgd, hetgeen resulteert in het opleggen van een landelijk stadionverbod van 18 maanden en een door de KNVB opgelegde geldboete. Daarnaast zal FC Volendam de door haar geleden schade, als bijvoorbeeld een KNVB boete ook op de overtreders verhalen.

Deze boetes kunnen oplopen tot €10.000,- of zelfs hoger. In de standaardvoorwaarden en richtlijnen van de KNVB wordt geen onderscheidt gemaakt tussen het ontsteken van vuurwerk/fakkels/rookpotten dan wel het in handen hebben daarvan. Voor uitvoerige informatie kunt u de standaardvoorwaarden KNVB, artikel 8.2, en richtlijnen Stadionverboden KNVB raadplegen.

 



Laatste nieuws