Corona Q&A Estafette: Kwabo

01 mei 2020

Meerdere keren per week neemt FC Volendam contact op met partners en sponsors. Niet alleen om te vragen hoe het met hen en het personeel gaat, maar ook welke inspirerende ideeën er bedacht zijn om sterk door de coronasituatie te komen. Die kennis deelt FC Volendam graag met de betrokkenen. De geïnterviewde geeft het stokje vervolgens door aan een andere partner van FC Volendam. Zo ontstaat de FC Volendam corona Q&A estafette. In deze editie Jack Kwakman namens Kwabo.

Hoe gaat het met jou en de werknemers van Kwabo?

Goed, gelukkig is iedereen bij ons gezond. Wij houden dit natuurlijk goed in de gaten en hebben nauw contact met de werknemers.

 

Heeft Kwabo noodzakelijke maatregelen moeten treffen om zich te wapenen tegen de coronasituatie?

Natuurlijk hebben ook wij maatregelen moeten treffen. Zo hangen er zeilen in onze groothandel (van de ESVO) om zowel werknemer als klant te beschermen Hier worden natuurlijk de richtlijnen van het RIVM opgevolgd. Deze zijn duidelijk weergegeven op grote posters aan de wand en met vloerstickers. Reizen is voor de verkoop buitendienst beperkt tot alleen het noodzakelijke. Daarnaast hebben we op verschillende plaatsen in het pand desinfectiemiddel neergezet en wordt er extra schoongemaakt.

 

Hoe zorgt Kwabo ervoor dat ondanks (of juist dankzij!) de situatie alles draaiende blijft?

Wij houden nauw contact met onze klanten en leveranciers uit binnen- en buitenland. Bovendien denken wij altijd, ook buiten deze situatie, aan de toekomst. We komen regelmatig met innovaties op zowel product als productieniveau.

 

Welke creatieve ideeën en initiatieven zijn hieruit ontstaan?

Wij werken momenteel hard aan het op de markt zetten van een nieuw product uit eigen fabriek. Compleet van A tot Z onder eigen beheer geproduceerd. Dit product zal nieuwe markten aanboren en veel extra mogelijkheden geven voor de toekomst. Daarbij worden marketingactiviteiten verbeterd en verder ontwikkeld.

 

Wat zijn de vooruitzichten voor het bedrijf ervan uitgaande dat de huidige maatregelen nog even van kracht blijven?

De handel met landen die in lockdown zitten wordt moeilijk. We kunnen ons tot op heden echter goed redden. Onze fabriek in Vietnam kan niet bezocht worden door het managementteam, dus dat wordt opgevangen door extra Skype en FaceTime-sessies. De vooruitzichten voor de economie zien er niet rooskleurig uit, dus wij gaan hier allemaal wat van merken.

 

Wat zou jouw gouden tip(s) zijn om als bedrijf door deze tijd te komen?

Wees creatief en blijf vooral allemaal gezond.

 

Aan welk bedrijf uit het FC Volendam-netwerk geef jij het estafettestokje door?

Ik geef het stokje graag door aan Ron de Roo van Van Dongen & De Roo.



Laatste nieuws