Daan Klinkenberg in beeld

22 november 2017

Daan Klinkenberg draagt bij aan concurrentie in achterhoede

Daan Klinkenberg speelde in het seizoen 2015-2016 zeventien wedstrijden in de hoofdmacht. Zijn debuut maakte hij op 29 januari 2016 tegen VVV. Het seizoen 2016/’17 viel voor hem in duigen. “Ik kreeg te maken met een gescheurde enkelband. En nadat mijn blessure over was, slaagde ik er niet in om mijn oude niveau te halen.”

De fysiek sterke Klinkenberg kreeg van hoofdtrainer Misha Salden tegen FC Eindhoven het vertrouwen en de voorkeur boven Henny Schilder. En ook voor de beker tegen de koploper in de eredivisie, PSV, stond hij centraal achterin. Tegen Jong PSV kwam hij er in de tweede helft op voor Erik Schouten. “Tegen de koploper van de eredivisie was totnutoe mijn mooiste wedstrijd uit mijn carrière ”, glundert Klinkenberg.

Indertijd werd hij gescout door AZ, maar na een half jaar hadden zijn ouders het bekeken. Studeren, reizen en voetballen bleek een te zware belasting voor schoolgaande Klinkenberg. De in Nieuw-Vennep wonende voetballer pakte de draad weer op in de jeugd van HFC Haarlem. Na het faillissement van Haarlem bracht Dennis Groot hem in contact met FC Volendam, waar hij zijn opleiding een vervolg gaf.

“Ik doe zo goed mogelijk mijn best en hoop mijn steentje bij te dragen. De eerste overwinning liet heel lang op zich wachten, maar binnen de groep is de sfeer prima en we zijn er van overtuigd dat we gaan stijgen op de ranglijst.”

Werd hij door Robert Molenaar omgeschoold tot linksback, zijn voorkeurspositie is centraal achterin. Met zijn kopkracht en gewicht van ruim tachtig kilo is de robuuste Klinkenberg menig aanvaller de baas. Hij hijgt in de nek van het geroutineerde duo Schouten/Schilder. Laatstgenoemde verwees hij even naar het tweede plan. Klinkenberg lijkt op termijn de beoogde opvolger van de - nog altijd - razendsnelle  Schilder. “Ik blijf mijn best doen en zie wel wat dat uiteindelijk oplevert.”

Cor Westerveld



Laatste nieuws