Daiwa House en FC Volendam bouwen verder aan duurzame toekomst

26 augustus 2022

Daiwa House Modular Europe en FC Volendam hebben elkaar gevonden in de ambitie om te bouwen aan een duurzame toekomst. Beide partijen zijn een meerjarige samenwerking overeengekomen, waarbij Daiwa House als Premium Partner een rol gaat spelen in de verdere verduurzaming van de club. Het bedrijf loopt voorop in modulaire woningbouw, waarbij het duurzame oplossingen voor woninguitdagingen biedt. Onderdeel van het partnership is de naamgeving van de voormalig Runderkamp Lounge, dat vanaf heden de naam van Daiwa House draagt.

Daiwa House is de grootste modulaire bouwer van Europa. Het bouwbedrijf, met vestigingen in Nederland, Duitsland, Vereniging Koninkrijk en België en het hoofdkwartier in Montfoort, levert woningen tot 50% sneller dan traditionele woningbouw en met de helft minder CO2-uitstoot door het gebruik van minder én duurzamere materialen. De woningen die worden opgeleverd zijn circulair, waardoor deze herbruikbaar zijn en zodoende een tweede leven krijgen wanneer locaties andere bouwdoeleinden krijgen.

‘Duurzame oplossingen voor toekomst’

Commercieel directeur Jan-Bas Veltman is trots dat Daiwa House en FC Volendam samen de toekomst bespelen. “Met Daiwa House hebben we een partner gevonden die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Partijen als deze passen bij onze visie en denken mee in duurzame oplossingen voor de toekomst, bijvoorbeeld als het gaat om de plannen voor het nieuwe stadion. Maar ook op korte termijn kunnen zij een bijdrage leveren aan bouwkundige uitdagingen in ons huidige stadion. FC Volendam groeit en zowel de voetbaltechnische organisatie als de werkvloer zijn gebaat bij ruimtelijke oplossingen. De unieke wijze waarop Daiwa House woningen creëert sluit aan bij onze behoeften. We kijken uit naar een succesvolle en langdurige samenwerking.”

‘Duurzame visie slaat aan’

“Het dorp Volendam staat erom bekend grote resultaten te boeken op allerlei gebieden. Het is een familiair verbond met ambities en het hart op de juiste plek”, weet Harry van Zandwijk, CEO Daiwa House Modular Europe. “Met Daiwa House leveren wij ook een bijdrage aan een harmonieuze toekomst waarin iedereen zijn eigen ambities en dromen kan najagen. Onze slogan ‘Creating dreams, Building hearts’ past daar het beste bij. Net als FC Volendam hebben ook wij een lokale oorsprong, maar inmiddels zijn beide partijen uitgegroeid tot ambitieuze spelers die met een eigen visie een toekomstbestendige organisatie willen neerzetten die mensen met elkaar verbindt. Er zou bijvoorbeeld een rol kunnen liggen in het bieden van oplossingen in de uitdagingen die er in de gemeente Edam-Volendam zijn voor wat betreft het woningtekort.”

“Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel”, vervolgt Van Zandwijk. “Via onze modulaire manier van bouwen, waarin wij al jarenlang voorloper zijn, leveren wij een aanzienlijke bijdrage aan een betere toekomst van de woningbouw. De visie van FC Volendam op duurzaamheid, in combinatie met de plannen voor het nieuwe stadion, slaat bij ons erg aan. Samen met de andere partners met een visie op duurzaamheid, hopen wij een mooie rol te kunnen spelen in het bewerkstelligen van de ambities van FC Volendam.”

Tekst & foto's: FC Volendam


Laatste nieuws