Darius Johnson kiest voor FC Volendam

25 juli 2019

Darius Johnson is per direct speler van FC Volendam. De negentienjarige Engelse flankspeler tekent een contract dat hem voor drie jaar aan ‘Het Nieuwe Oranje’ bindt.

Begin juli is de razendsnelle Johnson een week op proef geweest en speelde hij met het team van Wim Jonk mee in het met 6-0 gewonnen oefenduel tegen Purmersteijn. Daarvoor was Johnson gescout door Jack Watkins van First Access Sports en toegevoegd aan Rising Ballers, een opleidingsteam en online platform gericht op de grootste onontdekte talenten uit de regio Londen. Hierdoor verscheen hij bij meerdere Engelse clubs op de radar. Zo liep Darius succesvol stage bij Chelsea FC en stond daar op het punt een contract te tekenen, maar dit kon geen doorgang vinden vanwege het aan Chelsea opgelegde transferverbod. Het gevolg is dat, na in aanraking te zijn gekomen met de nieuwe werkwijze in Volendam, de talentvolle Darius Johnson voor FC Volendam kiest als de volgende stap in zijn ontwikkeling.

Darius: “Ik ben heel blij dat ik bij FC Volendam kan tekenen. Dit is de officiële start van mijn carrière en er is voor mij geen betere manier denkbaar. Ik weet dat ik iedere dag beter zal worden onder de trainers hier, zeker onder Wim Jonk die al zoveel toptalenten heeft opgeleid. Ik heb het volledige vertrouwen dat hij hetzelfde kan doen met mij. Ik ben een speler die de fans wil vermaken en iets bijzonders wil brengen. Het harde werken begint nu”.

Technisch directeur Jasper van Leeuwen is blij met de versterking: “Darius is een bijzonder geval, hij kan een prachtig voetbalverhaal schrijven. Darius is een ruw talent, een pure liefhebber die voor een belangrijk deel zichzelf heeft opgeleid door ontelbare uren op straat te spelen. Toen Wim Jonk en ik voor het eerst op hem geattendeerd werden door Jack (Watkins), was het voor ons ook bijzonder te zien welk niveau hij nu al haalt, zonder uitgebreide opleiding bij clubs. Dat is zeldzaam, want dan praat je over puur talent, waar nog veel rek in zit. Tijdens zijn stage en in onze gesprekken heeft Darius een positieve indruk gemaakt, als voetballer én als mens. Het is een leergierige jongen die als buitenspeler technisch vaardig is, snel en heel creatief. Er is uiteraard nog genoeg ruimte voor ontwikkeling, maar wij zijn heel blij met zijn komst en kijken er naar uit om met Darius te werken en hem te helpen zijn volle potentieel te benutten”.

Foto: Rob Lezer

 

Foto: Frank Fotograaf Brussel

 

Foto: Frank Fotograaf Brussel

 

Foto: Frank Fotograaf Brussel

 

Foto: Frank Fotograaf Brussel

 

Foto's (5)

Klik op onderstaande afbeeldingLaatste nieuws