Darryl Baly na invalbeurt niet meer weg te denken

03 januari 2019

Met Marco Tol, Robin Schouten, Darryl Baly (allen 20) en ‘nestor’ Mohamed Betti (21) heeft FC Volendam de jongste verdediging van de Keuken Kampioen Divisie. Darryl Baly mocht van Misha Salden tegen Sparta zijn debuut maken. Hij verving toen de geblesseerde Daan Klinkenberg. En sindsdien is de Zaandijker basisspeler, want ook Saldens opvolger Hans de Koning heeft hem als centrale verdediger laten staan.

Baly kwam als eerstejaars B van KFC naar FC Volendam. Eerder had hij Zaandijk als jeugdspeler verruild voor KFC dat met de jeugd in de tweede divisie speelde. “Als jeugdspeler voelde ik al dat ik misschien wel profvoetballer kon worden. In de B2 stond ik vaak wissel. Ik ben een doorzetter en positief ingesteld. Heb nooit aan mezelf getwijfeld. Via via hoorde ik dat Johan Steur ook alle vertrouwen in mij had. In de B1 draaide ik een superseizoen. FC Volendam stelde me toen al een contract in het vooruitzicht als ik naar de A-junioren zou gaan.”

Tegen FC Twente kreeg hij een rode kaart. “Ik werd eerst aan mijn shirt vastgehouden door Boere en kwam daardoor aan de verkeerde kant van hem. Ben er toen fel ingegaan. Ik zou het een volgende keer niet veel anders doen, alleen wat slimmer.”

Opleiding

“Ik zit nu middenin mijn voetbalcarrière. Later kan ik als maatschappelijk werker aan de slag. Ik maak gemakkelijk contact met mensen. Ben sociaal ingesteld. Vind het gezellig om met mensen om te gaan en fijn als ik ze kan helpen. Tijdens mijn opleiding heb ik in mijn stageperiode gewerkt met autistisch en verstandelijk beperkte kinderen, verstandelijk beperkte gehandicapten tot vijftig jaar, en met dementerende ouderen. Ik zou het leuk vinden om later met kinderen te werken.”

De linksbenige Darryl Baly heeft zich dus vooreerst op het voetballen gefocust. Hij heeft een prima traptechniek en is sterk in de duels. Met de club is hij onlangs een tweejarig contract overeengekomen. “Ik wil me de komende twee jaar verder ontwikkelen bij FC Volendam en hoop dan een stap omhoog te maken. Ja, het zou dan het allermooiste zijn als ik die met FC Volendam kan maken naar de eredivisie.”

Darryl Baly: “Mijn overtreding op Boere tegen FC Twente was niet meer dan geel volgens de vierde official, maar de scheidsrechter trok rood.

 

Tekst: Cor Westerveld
Foto: Fred Rotgans

Foto

Klik op onderstaande afbeeldingLaatste nieuws