De C1 na 3 overwinningen door in de Beker!

29 augustus 2010

28/7 De afgelopen week stond voor de C1 op zaterdag 21, donderdag 26 en zaterdag 28 augustus de poule wedstrijden voor de beker op het programma en is er een begin gemaakt met de voorbereiding op de 1e competitiewedstrijd op 4 september uit bij FC Groningen.

De wedstrijd van afgelopen zaterdag werd gespeeld op sportpark Goed Genoeg waar de tegenstander AFC C2 op ons stond te wachten. Op papier een mindere tegenstander maar een ploeg die niet onderschat moet worden. De uitslag 0-4 winst voor de FC was dan ook een mindere prestatie dan vooraf was verwacht, maar de winst kwam er en dat was het belangrijkste.
Op donderdag stond in het KRAS Stadion Zeeburgia C2 te wachten. De eerste helft van deze wedstrijd zetten de C1 de lijn door van de wedstrijd van AFC, maar in de 2e helft werd dit recht gezet door verzorgd voetbal te spelen, hoewel de ploeg vergat de vele kansen om te zetten in doelpunten. De uitslag 6-0 winst was een verbetering ten opzichte van AFC.

Nog geen twee dagen later stond de laatste poule wedstrijd op het programma, op deze dag kwam in het KRAS stadion DWV C1 op bezoek. De ploeg was gebrand op een goed resultaat. De scherpe warming-up beloofde veel goeds voor deze wedstrijd. Met een gretige start hadden we binnen 10 minuten vijf opgelegde kansen op de 1-0 en waren er twee zuivere doelpunten afgekeurd. In de 12e min was het dan eindelijk 1-0. Wat de ploeg de afgelopen twee wedstrijden liet liggen deden ze vandaag wel: druk naar voren houden. Bovendien bleef de ploeg geconcentreerd spelen en behielden zij het overzicht voor het doel. In deze helft scoorde de ploeg er goed op los. Met de rust stonden de mannen met 9-0 voor. Doelpunten in deze helft waren er van; Stef 2x, Gerry 2x, Levi 2x, Nick R. en Danny. Vooral het 2e doelpunt van Gerry was een pracht doelpunt. Na een slalom door het centrum waar hij vier man omspeelt, schiet hij de bal beheerst in de linker onderhoek. Wij gingen hierdoor de rust in met een 8-0 voorsprong.

In de 2e helft kwamen er wat wijzigingen en ging de ploeg verder waar het gebleven was, namelijk geconcentreerd blijven voetballen en via goed opgezette aanvallen komen tot scoren. Doelpunten waren er in deze helft van; Jeremy 2x, Stef, Aubrey en Gerry. De eindstand kwam hierbij op 13-0.

Aankomende week gaan wij ons opmaken voor de start van de competitie in het uitduel tegen FC Groningen. De mannen zullen deze week de lijn moeten doorzetten die zij de afgelopen twee weken zijn ingeslagen.

Opstelling tegen DWV:
1.Jordy van S.(K), 2.Stefan, 3.Nick Z. (Casey: 35e min), 4.Damon (c), 5.Daan, 6.Gerry, 7.Stef, 8.Nick R., 9.Levi (Jeremy: 35e min), 10.Jordy H. (Levi: 65e min), 11.Danny (Aubrey: 35e min).