Denso Kasius verruilt FC Volendam voor Bologna

30 januari 2022

Denso Kasius (19) is vanaf heden te bewonderen in de Italiaanse Serie A. Bologna is met FC Utrecht tot een overeenstemming gekomen over een transfer, waardoor de rechtervleugelverdediger per direct vertrekt naar Italië en er een einde komt aan het huurcontract van FC Volendam met FC Utrecht. Kasius tekent bij Bologna een contract voor 4,5 jaar.

Kasius maakte bij FC Volendam een stormachtige ontwikkeling door. De verdediger werd in de winterse transfertermijn voor anderhalf jaar gehuurd van FC Utrecht en groeide direct uit tot een vaste kracht bij FC Volendam. Het aanvalsspel onder trainer Wim Jonk was op zijn lijf geschreven. Mede daardoor was Kasius in het lopende seizoen goed voor vijf treffers en twee assists. In totaal droeg de verdediger 37 keer het oranje van FC Volendam.

De transfer geeft Kasius een dubbel gevoel. “Natuurlijk ben ik erg blij met deze transfer. Dit was een kans die je niet kunt laten lopen. Maar bij FC Volendam waren we natuurlijk ook aan iets moois bezig. Ik wil iedereen bij de club bedanken voor de steun. Ik ga FC Volendam nooit vergeten.”

'Grote aderlating'

Technisch directeur Jasper van Leeuwen betreurt het tussentijdse verlies. “De huur van Denso met een looptijd van anderhalf seizoen was destijds een bewuste keuze, gebaseerd op de inschatting van zijn talent en onze visie en ervaring in talentontwikkeling. Bij Denso heeft dit heel goed uitgepakt en hij is hier overduidelijk tot bloei gekomen.”

Van Leeuwen vervolgt: “Maar in onze ogen was dit proces nog niet helemaal afgerond. En belangrijker nog: wij zijn en blijven overtuigd dat Denso er komende zomer nog veel beter voor zou staan, óók qua carrièrekeuzes. Dit hebben we allemaal open kunnen bespreken de afgelopen maanden, maar nu is er toch een punt gekomen dat FC Utrecht en Denso daar een andere keuze in maken. Dat moeten we respecteren, al is het een grote aderlating voor Volendam. Blijft overeind staan dat we Denso natuurlijk het allerbeste gunnen in zijn carrière. Het was een groot plezier om met hem samen te werken en laten we hopen dat hij door kan gaan een mooi voetbalverhaal te schrijven.”



Laatste nieuws