Voorbereiding herstart Eredivisie: NAC Breda-thuis mét publiek

21 december 2022

Eind november is FC Volendam begonnen aan de voorbereiding voor de herstart van de Eredivisie. Daarnaast speelt het oefenduels tegen Ajax, Sevilla, Real Balompédica Linense en NAC Breda én gaat het op trainingskamp naar Spanje. Een overzicht.

Eerste training

FC Volendam moet het de eerste week van de training doen zonder Wim Jonk. De trainer kampt met knieproblemen en hoopt deze met extra rust te verhelpen. Jonk verblijft hiervoor in het buitenland. In de week van 5 december is de oefenmeester weer aangehaakt.

Oefenduels en trainingskamp

FC Volendam speelt in de maand december diverse oefenwedstrijden. Op woensdag 7 december op De Toekomst heeft het gespeeld tegen Ajax. Na een spectaculair duel eindigde het in 5 - 4 voor de Amsterdammers. Op maandag 12 december vertrekt de selectie naar Spanje voor een trainingskamp naar Estepona, dat duurt tot en met dinsdag 20 december. Op donderdag 15 december oefende het tegen Champions League-deelnerm Sevilla. In Estadio Jesus Navas leden de Volendammers een harde nederlaag: 7 - 0.

Op maandag 19 december om 12:00 uur was Real Balompédica Linense de volgende oefenpartner. De club uit La Línea is de nummer vijftien van het Spaanse derde niveau en is daarin competitiegenoot van onder andere Deportivo La Coruña en Real Madrid Castilla. Het duel, gespeeld in Estadio Municipal de La Línea de la Concepción nabij de grens met Gibraltar, eindigde in een 2 - 0 overwinning voor de Spanjaarden.

NAC Breda-thuis mét publiek

Het oefenduel in het eigen Kras Stadion tegen NAC Breda op 30 december is het slotstuk van 2022. De aftrap is om 13:00 uur (was eerst 14:00 uur). Het duel is gratis toegankelijk voor uitsluitend supporters van FC Volendam, daar waar eerder werd gecommuniceerd dat de wedstrijd achter gesloten deuren zou worden gespeeld. De Jaap Jonk tribune is geopend en cateringpunten zijn beschikbaar. Het kunnen tonen van een identiteitsbewijs is verplicht. Voor fans van de bezoekende partij is het niet mogelijk de wedstrijd te bezoeken.

FC Volendam hervat op zondag 8 januari de competitie met een uitduel tegen SC Cambuur.



Laatste nieuws