Doelman Khadim Ngom voor twee jaar vastgelegd

12 juli 2024

De talentvolle doelman Khadim Ngom (18) heeft bij FC Volendam zijn eerste profcontract getekend. De doelman uit Almere, die zich bij FC Volendam Onder 18 afgelopen jaar goed heeft ontwikkeld, is voor twee seizoenen vastgelegd.

Ngom, die komend seizoen deel uitmaakt van de selectie van de hoofdmacht, maar minuten blijft maken bij FC Volendam Onder 21 en Onder 18, koos in 2023 voor het avontuur aan de Dijk. Het was het eerste jaar in de opleiding van een bvo. Eerder was de Almeerder actief voor FC Almere, SC Buitenboys en Waterwijk. Afgelopen seizoen had Ngom een belangrijke bijdrage in de bekerwinst van FC Volendam Onder 18, dat in de finale FC Utrecht met 5 – 0 versloeg.

Ngom is trots om zich officieel profvoetballer te noemen. “Het tekenen van mijn eerste voetbalcontract is een ongelooflijk moment waar ik heel blij en dankbaar voor ben. Deze kans betekent de wereld voor mij en ik ben vastberaden om het beste uit mezelf te halen, niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn familie. Hun steun en geloof in mij hebben me altijd geïnspireerd en gemotiveerd. Dit contract is een beloning voor al het harde werk en de opofferingen en ik kan niet wachten om te laten zien wat ik kan."

'Atleet met katachtige reflexen'

"Met het vastleggen van Khadim hebben we ons keeperstrio compleet. We zochten naar een derde keeper en hebben gekozen om dit intern op te lossen met een veelbelovende keeper uit de eigen opleiding. Dit is een duidelijk signaal dat de eigen jeugd kansen krijgt bij FC Volendam. Khadim is een atleet, met geweldige katachtige reflexen en een goede timing bij hoge ballen. Zijn voetenwerk is snel en aan de bal is hij rustig. Khadim zal zijn wedstrijden zoveel mogelijk gaan spelen bij Onder 21 waardoor zijn ontwikkeling blijft groeien."

Tekst & foto's: FC Volendam



Laatste nieuws