FC Volendam sluit oefenreeks af met 5-0 overwinning

06 augustus 2010

Door Cor Westerveld

FC Volendam heeft de oefenreeks afgesloten met een 5-0 overwinning op FC Breukelen. De zaterdageersteklasser kwam er in dit sportieve duel niet aan te pas. Het leek er in de eerste helft op dat de ploeg van de nieuwe trainer, Koos van Zoest, met dubbele cijfers naar Utrecht terug zou keren. De wijdbroeken stonden bij de rust met 4-0 voor. Hadden de voorwaartsen wat zorgvuldiger met de scoringskansen omgesprongen dan had het bij het ingaan van de rust al 8-0 gestaan.

Het thuispubliek verwachtte dat de mannen van Gert Kruys in de tweede helft Breukelen wel onder de voet zouden lopen, maar pas in de laatste minuut was het invaller Kramer die de eindstand bepaalde op 5-0. De eindstand was een te magere afspiegeling van het krachtsverschil. Alle Volendamse treffers waren overigens onhoudbaar voor de sterk keepende Wouter Kos van FC Breukelen.

Olaf Lindenbergh
FC Breukelen was niet naar Volendam gekomen om zich in te graven, maar het werd door FC Volendam wel gedwongen om de hele wedstrijd grotendeels op eigen helft te spelen. De geconcentreerd keepende Robbin Ruiter had dan ook een rustige avond. Bij FC Volendam speelde de van Sparta teruggekeerde Charles Dissels mee en de van AGOVV overgekomen Olaf Lindenbergh. Laatstgenoemde speelde sterk. Dissels moet nog even wennen. Hij mist nog wat wedstrijdritme. Al herkenden de supporters bij vlagen wel de ’oude’ Dissels. In de 7e minuut zette hij een actie met Melvin Platje op en zorgde voor 1-0. In de openingsfase hadden Platje (schot voorlangs) en Jack Tuyp (na voorbereidend werk van László Zsidai) al kansen laten liggen. Na een prima voorzet van Melvin Platje had doelman Wouter Kos geluk dat de fraaie inzet van Jack Tuyp net over de kruising ging. Tuyp stelde in de 25e minuut Marijn Sterk in de gelegenheid om vanaf de linkerkant uit te halen. Zeer fraai schoot Sterk de bal kogelhard vanaf 25 meter achter doelman Kos, 2-0.

Kopbal
Hongaar Zsidai kreeg de kans om FC Volendam op een 3-0 voorsprong te zetten, maar zijn inzet mistte precisie. Maikel van der Werff voerde in de 31e minuut de stand met een kopbal uit een hoekschop van Olaf Lindenberg op naar 3-0. Breukelen kwam even daarna goed weg, toen een vrije trap van Van der Werff buiten bereik van doelman Kos net naast het doel ging. Een door Edwin Soenarto ingeleide aanval bracht de bal bij Dissels die Melvin Platje in staat stelde om te scoren, maar die schoot de bal in handen van doelman Kos. In de 44e minuut zorgde Jack Tuyp uit een voorzet van Melvin Platje voor 4-0. Op slag van rust miste Thijs Sluijter nog een opgelegde scoringskans.

Roy Bakkenes
In de tweede mochten Roy Bakkenes en Mo Ajnane opdraven voor Soenarto en Zsidai en later vielen Kees Tol, Nick Tol , Kramer en Onal nog in. Platje verzuimde na aangeven van Van der Werff de voorsprong verder uit te bouwen. Hij was niet de enige die onzorgvuldig was in de afwerking. De tweede helft was van een minder niveau dan de eerste. Pas in de laatste minuut was het Roy Bakkenes die Michiel Kramer in staat stelde om de stand naar 5-0 te tillen. Al met al zagen de supporters toch progressie in het spel van FC Volendam. Of zoals een van de supporters het verwoordde: “Er wordt weer leuk gecombineerd.” Tegen MVV mag FC Volendam volgende week vrijdag laten zien wat het werkelijk kan!