Jong FC Volendam raakt aansluiting kwijt

Dongen - Jong FC Volendam 2-1 (2-0)

16 december 2018 / Derde Divisie Zondag

De vrijwilligers van de vv Dongen waren de hele ochtend met man en macht bezig geweest om het veld sneeuwvrij te krijgen. En met succes! Deze harde werkers werden vervolgens door hun team ook nog eens beloond met een 2-1 overwinning, waarna de Foute Christmasparty los kon barsten. En Jong FC Volendam? Dat verdween met de staart tussen de benen naar huis.

Ondanks dat Jong FC Volendam met een prima selectie naar Dongen af was gereisd hield iedereen toch weer zijn adem in. De ondergrond was namelijk gras, iets waar de talenten van Johan Steur een hekel aan lijken te krijgen. Toch was dat aan de start van de wedstrijd niet te zien. Zonder echt goed te spelen hadden de mannen geen kind aan de thuisploeg. Na iets meer dan een minuut stond Martijn Kaars op aangeven van Kevin van Gasteren al voor doelman Wessel Sprangers. Maar deze voorkwam de vroege 0-1. En een paar minuten later was Sprangers in een duel met Kaars opnieuw de winnaar door een schot uit de onderhoek te tikken. Pas na een kwartier spelen was er het eerste schot van Dongen, maar deze ging naast de goal van Van Stappershoef. Halverwege de eerste helft een prima actie van Gijs Smal. Hij heroverde de bal en speelde Kevin van Gasteren in. Deze gaf hard en laag voor, maar Derry John Murkin kon er net niet bij. En dan komen die harde sportwetten boven drijven. Als je jezelf niet beloond, dan is het wachten tot je tegenstander dit afstraft. En dat gebeurde dan ook. Een slippertje op het Volendamse middenveld leidde de 1-0 in. Het was ook direct een kantelpunt. Op een mooie diepe bal van Brian Plat op Derry John Murkin na kwam Volendam niet meer voor de Dongen goal. Als je vervolgens ook nog twee aanvallers niet gaat dekken dan roep je het helemaal over je af. Anouar Moukouh maakte hier dankbaar gebruik van en bezorgde Dongen voor rust de 2-0.

Jong FC Volendam begon voortvarend aan de tweede helft. Nog bijna voordat doorgegeven kon worden dat we weer onderweg waren lag de bal al in het netje. Een voorzet vanaf links werd bij de tweede paal door Derry John Murkin binnen gekopt. Als er met deze passie en instelling 90 minuten gespeeld zou worden dan waren we deze wedstrijd al in veilige haven geweest. Toch bleef het oppassen aan de andere kant van het veld. Dankzij een prima redding van Jordi van Stapershoef, de vierde verschillende doelman al weer dit seizoen bij Jong FC Volendam, werd het geen 3-1. Net als in de eerste helft was het balbezit voor Jong FC Volendam, maar Dongen vond dat allemaal wel prima. Zolang er geen grote kansen waren kwam de voorsprong niet in gevaar. Er waren best wat corners te noteren voor Volendam, maar op één kopbal van Murkin net naast stichtten die niet veel gevaar. Kort voor tijd leek de ingevallen Robin de Man de wedstrijd te beslissen, maar opnieuw Van Stappershoef voorkwam dit met een prima actie. Doordat er aan de andere kant ook niets meer in ging bleven de punten in Brabant. Voor Jong FC Volendam gaat het nu een heel lastig verhaal worden. Het verschil met koploper TEC is nu zeven verliespunten. Op zich natuurlijk nog goed in te lopen in de resterende achttien wedstrijden, maar de eerst volgende wedstrijd gaat voor de nodige hoofdbrekens zorgen. De KNVB is namelijk zo vriendelijk geweest om op zondag 13 januari de wedstrijd van het eerste bij Almere City FC op het zelfde tijdstip te plannen als die van Jong FC Volendam tegen HSC '21. Dat wordt dus een wedstrijd van Ultra Jong FC Volendam... Gelukkig duurt dat nog even. Tot die tijd maar genieten van alle feestdagen die er aan komen!

Opstelling Dongen: Wessel Sprangers, Mitchell van der Stappen, Giovanni Henskens, Oguzhan Kazanci, Remon Koenen, Daan Poelmans, Thomas Schlders, Glenn Kools, Jan Gerrits, Thom Avontuur, Anouar Moukouh (72. Robin de Man)

Opstelling Jong FC Volendam: Jordi van Stappershoef, Quinten d' Fonseca (67. Kalleb Mambo Kwamungu), Brian Plat, Mike Eerdhuijzen, Gijs Smal, Gerry Vlak, Derry John Murkin, Nick Runderkamp, Martijn Kaars, Max Veerman (82. Shurny Marengo), Kevin van Gasteren

Scheidsrechter: L. (Lars) van Leeuwen (Santpoort-Noord)

Toeschouwers: 300

Scoreverloop: 26. Glenn Kools 1-0, 40. Anouar Moukouh 2-0, 47. Derry John Murkin 2-1

Foto's: Fonzie en Saskia Koppes