Jong Volendam terug in middenmoot na verdiende overwinning

DOVO - Jong FC Volendam 1-3 (0-2)

24 februari 2018 / Derde Divisie Zaterdag

Voor de derde wedstrijd op rij mogen de mannen van Johan Steur drie punten bijschrijven. De basis van de 1-3 overwining werd in de eerste helft gelegd. Prima voetbal en twee goals brachten een voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven. Een uitstekend resultaat!

Uitstekend voetbal, te kleine marge
Op een zonnig sportpark Panhuis begon de thuisploeg sterk aan de wedstrijd. Binnen twintig seconden moest doelman Jordi van Stappershoef al een schot van Joey Godée uit het doel tikken. Met de heenwedstrijd in gedachten, DOVO voetbalde toen een hele goede wedstrijd, was dit direct een waarschuwing aan het adres van FC Volendam. En die waarschuwing kwam blijkbaar bij iedereen aan, want heel lang bleef dit de enige kans voor de gastheren. In de tussentijd kreeg Volendam de kans om op voorsprong te komen. Rechts achter Ali Ulusoy mocht opstomen en bezorgde de bal bij Dylan Mertens. Helaas ging de inzet van Mertens net langs de verkeerde kant van de paal. Na een fase met een aantal corners voor DOVO was het eerst Anthony Berenstein die niet zuiver de bal afspeelde en even later Rodney Smorenberg die de bal niet onder controle kreeg na een pima combinatie tussen Hilterman en Mertens. Uit de tegenaanval van de laatste kans was het Roy Bakkenes die zijn harde schot gekeerd zag worden door de uitstekend keepende Van Stappershoef. Volenam had inmiddels de regie van de wedstrijd stevig in handen, maar verzuimde dit alleen ook in de score tot uiting te brengen. Na een minuut of 25 was Berenstein opnieuw niet zelfzuchtig en gaf de kans aan Kay Tejan. Maar hij schoot bij de tweede paal over de goal van Ubbergen. De 0-1 kon niet uitblijven en die vieleven later dan ook alsnog. Tejan kreeg de ruimte op links en gaf af op Hilterman die koel en zuiver uithaalde: 0-1. Nog voor de rust verdubbelde de topscorer van Volendam de score na een counter dwars door het hart van de DOVO verdediging. Met een dik verdiende en misschien wat te magere 0-2 voorsprong floot scheidsrechter Timmer na precies 45 minuten voor de rust.

Jordy Hilterman haalt uit voor de 0-2. Foto: Jeroen van den Berg

Tweede helft syndroom
Zoals zo vaak lijkt het bij wedstrijden van Jong FC Volendam alsof je op zaterdag twee wedstrijden van 45 minuten voorgeschoteld krijgt. En meestal is dan de eerste helft goed tot soms uitstekend en na de thee wil het op één of andere manier dan niet meer zo soepel. En zo geschiedde het in Veenendaal dus opnieuw. De thuisploeg ging iets aanvalender spelen en Jong Volendam leek totaal van slag. Het voetbal was verdwenen waar het voor de rust allemaal nog zo goed ging. Tot overmaat van ramp kreeg de thuisploeg na een lichte overtreding van Ali Ulusoy een strafschop. Met een uur op de klok uiteraard een prima moment voor DOVO om terug in de wedstrijd te komen. Maar... wij hadden een doelman die daar een stokje voor wilde steken. Jordi van Stappershoef dook naar links en Joey Godée schoot in de zelfd hoek. Van Stappershoef tikte de inzet uit de goal waarna deze door de verdediging helemaal weggewerkt werd. Tien minuten later ging het helaas alsnog mis. Kay Tejan besloot na één van de zeldzame aanvallende acties van Volendam niet voor eigen succes te gaan, maar had dit misschien toch beter wel kunnen doen. Zijn pass werd onderschept en DOVO schakelde razendsnel naar de aanval. Hier leek Marco Tol de reddende engel, totdat hij zich even vergiste in de kleur shirt. Tot ieders verbazing gaf hij de bal aan Ariën Bakkenes die de bal op de geheel vrij staande Joshua Patrick gaf. Deze had geen problemen met dit cadeautje: 1-2. Met nog bijna twintig minuten op de klok leek het dus toch weer spannend te worden. Echter een forse charge van Justin van Groen op Dylan Mertens leverde hem zijn tweede gele kaart op. Vervolgens moest DOVO dus met een man minder nog meer risico's nemen. De thuisploeg probeerde het wel, maar gaf ontzettend veel ruimte weg aan de andere kant. Nadat eerst de doelman no voortreffelijk redde op een mooie actie van Mertens was een minuut later wel raak. Mertens hield het overzicht en zag dat Kay Tejan er nog beter voor stond. Van dichtbij tikte hij de bevrijdende 1-3 binnen. Hierna had Volendam nog wat meer zout in de wonden van DOVO kunnen strooien, maar een schot van de ingevallen Gani Meholli ging op de paal, kreeg Hilterman de rebound 10cm van de lijn er niet in en poeierde Jari Vlak op de onderkant van de lat. Al met al een dik verdiende overwinning voor de mannen van Johan Steur, maar voor wat betreft de herstart na de rust is er werk aan de winkel op het trainingsveld! Volgende week spelen we, mits koning winter dit toestaat, om 14:30 uur in eigen Kras Stadion tegen VVOG voor een plek in het linker rijtje!

Felicitaties na één van de drie goals. Foto: Jeroen van den Berg

Opstelling DOVO: Rodney Ubbergen, Ariën Bakkenes, Bas Mooij (82. Rocco Keizer), Adil Mahdadi, Mitchell de Zwart, Justin van Groen, Nick Coster (46. Leon Toonen), Salim Amarzgiou, Joshua Patrick, Roy Bakkenes, Joey Godée (66. Oussama El Azzouzi)

Opstelling Jong FC Volendam: Jordi van Stappershoef, Ali Ulusoy, Marco Tol, Darryl Bäly, Stan Veerman, Jari Vlak, Kay Tejan, Rodney Smorenberg, Jordy Hilterman, Dylan Mertens (84. Gani Meholli), Anthony Berenstein (89. Derry Murkin)

Scheidsrechter: L. (Luuk) Timmer (Apeldoorn)

Toeschouwers: 675

Score verloop: 30. Jordy Hilterman 0-1, 39. Jordy Hilterman 0-2, 72. Joshua Patrick 1-2, 83. Kay Tejan 1-3

Gele kaarten: Rodney Ubbergen (DOVO), Ali Ulusoy, Jari Vlak en Jordy Hilterman (Jong FC Volendam)

Rode kaart: 75. Justin van Groen (DOVO, 2x geel)

Bijzonderheden: 62. Jordi van Stappershoeft stopt een strafschop van Joey Godée