Jong FC Volendam dendert door

DVS ‘33 - Jong FC Volendam 1-2 (0-1)

10 maart 2018 / Derde Divisie Zaterdag

Een wedstrijd die op een "simpele" zege voor Jong FC Volendam leek uit te draaien kreeg toch nog een zeer spannend en spectaculair slot. Maar met een man minder en een penalty killer, waar we er zelfs twee van hebben, onder de lat, werd het uiteindelijk een zeer spannende 1-2 overwinning voor de mannen van Johan Steur. Dankzij deze zege is nu de zevende plaats bereikt in de Derde Divisie.

In vergelijking met de vorige wedstrijd tegen VVOG was het elftal op een aantal posities gewijzigd. Marco Tol is na sterke optredens in Jong aan de selectie voor het eerste voor maandag tegen MVV toegevoegd. Vandaar dat hij niet mee afreisde naar Ermelo. Verder begonnen Stan Veerman, Kay Tejan en Jari Vlak op de reserve bank. Maar daar stonden prima vervangers voor klaar. Alle vier vervangers zaten tegen VVOG nog op de bank. Het lag overigens absoluut niet aan deze vervangers dat de thuisploeg de eerste tien minuten domineerde. DVS '33 begon fel aan de wedstrijd en kreeg als snel een schotkans. De inzet van Haico Epe ging echter via een verdediger net naast de goal van Michaelis. Maar zoals gezegd ging het om tien minuten, want vanaf minuut elf waren de mannen van Johan Steur de baas op het veld. Er werd prima gevoetbald en een paar keer kwamen we er gevaarlijk uit. Halverwege de eerste helft leek Ali Ulusoy op weg naar zijn eerste goal in Volendam shirt, maar doelman Paul Eppink bracht redding. Toch was het niet veel later alsnog raak. De andere nieuweling, Anthony Berenstein maakte zijn tweede voor Volendam. Alex Plat had de bal aan Dylan Mertens afgegeven die de zestien van DVS '33 opzocht. Hier zag hij dat Berenstein in een betere positie stond. Laatst genoemde zag een gaatje, draaide goed weg en schoof de bal langs de doelman. Een op dat moment verdiende voorsprong voor Volendam. Bijna was het vanaf de aftrap al weer gelijk. Maar de harde inzet van binnen de zestien door Benjamin Roemeon werd door de uitstekend keepende Michaelis tot corner getikt. Uit een voorzet van Berenstein kopte aanvoerder Jordy Hilterman net over voordat scheidsrechter Van der Burg enkele minuten later voor de rust floot.

Waar Volendam direct na de rust vaak wat te slap begon ging het deze keer heel goed. Een corner van Berenstein kwam bij de tweede paal waar Mertens de bal niet lekker onder controle kreeg om hem binnen te kunnen lopen. Maar de bal viel voor de voeten van verdediger Nick Zeijlmans die zijn kans schoon zag en de bal van dichtbij diagonaal in de verre kruising schoot: 0-2. Beide leken vervolgens niet goed te weten wat te gaan doen. DVS drong nog niet heel erg aan en Volendam was ook niet echt op jacht naar de "nekslag". Ondanks dat de thuisploeg heel voorzichtig steeds meer de aanval ging zoeken kabbelde de wedstrijd richting de laatste vijftien minuten. De Volendamse topschutter Jordy Hilterman leek op aangeven van Berenstein de 0-3 binnen te lopen. De man van het scorebord had de "3" al bijna ingedrukt, maar tot ieders verbazing en misschien nog het meest bij de speler zelf ging de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Het leek het moment te zijn waarop DVS '33 ging beseffen dat als ze nog een resultaat wilden halen ze nu aan moesten gaan zetten. Nou dat hebben we geweten! Het werd een ware stormloop op de goal van Michaelis. In eerste instantie werd een aanval nog afgeslagen, maar werd de bal niet in de ploeg gehouden. DVS '33 pompte de bal opnieuw in de zestien waar de ingevallen Gökhan Yasar van dichtbij binnen kon tikken. Er werd nog gedacht aan buitenspel in het Volendam kamp, maar omdat Ulusoy was blijven hangen werd dit opgeheven. Met nog tien minuten op de klok was de communicatie achterin even zoek en moest Darryl Bäly aan de noodrem trekken toen Roemeon er vandoor leek te gaan. Binnen de zestien, dus strafschop en bovendien een rode kaart omdat hij de laatste man was. Twee weken geleden stopte onze andere doelman, de vandaag zijn verjaardag vierende Jordi van Stappershoef, nog op een belangrijk moment een strafschop. Nu was het de beurt aan Mitchel Michaelis. Hij koos voor zijn rechter hoek, hij dook en tikte op schouder hoogte de bal uit de goal. Maar bij deze redding bleef het niet. In de resterende tijd was hij de rots in de branding bij Jong FC Volendam. Ondanks dat de scheidsrechter er maar liefst zeven minuten bij telde gaf hij geen kick en stopte alles wat zijn kant op kwam. Één keer had hij het geluk dat een aanvaller van DVS '33 in de weg stond bij een uithaal van een medespeler, maar het was ook zo druk in de zestien. Na een paar angstige minuten kwam dan toch uiteindelijk het verlossende fluitsignaal. Met de vijfde overwinning op rij staat Jong FC Volendam nu echt aan de goede kant van de middenmoot op plek zeven. Volgende week komt ASWH op bezoek. Kunnen we deze fantastische serie een vervolg geven? Om 14:30 uur trappen we af in ons eigen Kras Stadion, dus kom kijken en de groep steunen!

Opstelling DVS '33: Paul Eppink, Haico Epe (86. Mark Bouwman), Dennis Hollart, Basil Camara, Roald de Vries, Lars Dekker (79. Yannick van Zwam), Kay Velda, Coen Vloedgraven, Mike Ahrens, Daniël van Warven (52. Gökhan Yasar), Benjamin Roemeon

Opstelling Jong FC Volendam: Mitchel Michaelis, Mohamed Betti (79. Stan Veerman), Nick Zeijlmans, Darryl Bäly, Ali Ulusoy, Alex Plat (59. Jari Vlak), Gani Meholli, Rodney Smorenberg, Jordy Hilterman, Dylan Mertens (88. Kay Tejan), Anthony Berenstein

Scheidsrechter: P.N.M. (Paul) van der Burg ('s-Gravenhage)

Toeschouwers: 700

Score verloop: 29. Anthony Berenstein 0-1, 48. Nick Zeijlmans 0-2, 75. Gökhan Yasar 1-2

Gele kaarten: Coen Vloedgraven, Basil Camara (DVS '33) en Kay Tejan (Jong FC Volendam)

Rode kaart: 80. Darryl Bäly (Jong FC Volendam)

Bijzonderheden: 81. Mitchel Michaelis stopt een strafschop van Kay Velda