Een/derde-stadionbezetting: wat betekent dit voor fans FC Volendam?

26 januari 2022

De stadions mogen weer open. Dat was de boodschap van het kabinet tijdens de persconferentie van dinsdagavond. Tot grote teleurstelling van velen werden aan die heropening een aantal voorwaarden gekoppeld, waaronder de een/derde-stadionbezetting. FC Volendam is teleurgesteld in dit besluit, vooral omdat bij aanvang van het huidige seizoen is aangetoond dat voetbalwedstrijden op een veilige manier georganiseerd kunnen worden voor supporters en partners. Hieronder wordt uitgelegd wat dit besluit betekent voor fans van FC Volendam.

Eerder brachten de betaaldvoetbalclubs een statement naar buiten, waarbij opgeroepen werd om minimaal twee/derde van de stadioncapaciteit te vullen. Helaas gaf het kabinet geen gehoor aan deze oproep. FC Volendam is en blijft onderdeel van het gesprek en hoopt dat het kabinet alsnog binnen afzienbare tijd gehoor geeft aan de oproep.

“In veel opzichten brengt een stadion dat voor een/derde gevuld mag worden, aangevuld met de andere onpraktische voorwaarden, clubs en fans in verlegenheid”, belicht zakelijk directeur Richard de Weijze. “Alle clubs willen naar een minimale bezetting van twee/derde. Binnen die bezetting kunnen wij alle trouwe supporters die een seizoenkaart hebben en partners van FC Volendam binnen alle gemakken ontvangen. Daarnaast geeft het nieuwe maatregelenpakket geen enkele vorm van perspectief. Juist nu willen we onze aanhang onderdeel laten zijn van dit voor FC Volendam prachtige seizoen. We blijven daarom collectief in overleg met ‘Den Haag’ om tot duidelijke criteria te komen voor het opschalen naar volle stadions.”

Komende wedstrijden

Bij de eerstvolgende wedstrijd van FC Volendam, thuis tegen Jong FC Utrecht op vrijdag 4 februari, zijn fans weer welkom in het Kras Stadion. Volgens het maatregelenpakket van het kabinet mag het stadion slechts voor een/derde gevuld worden, waarbij fans op anderhalve meter afstand van elkaar dienen plaats te nemen. De wedstrijd is alleen toegankelijk voor seizoenkaarthouders. Op dit moment zoekt FC Volendam naar een zo passend mogelijke oplossing om zoveel mogelijk seizoenkaarthouders toegang te bieden tot de wedstrijd. Hierover communiceert het spoedig via de mail en de website. Bovenstaande geldt, zoals het er nu naar uitziet, voor de thuiswedstrijden tegen Jong FC Utrecht, Jong AZ (11 februari) en Helmond Sport (25 februari).

Geen losse kaartverkoop

Zo lang het stadion voor een/derde gevuld mag worden vindt er geen losse kaartverkoop plaats. Ook het aanschaffen van een nieuwe seizoenkaart is op dit moment niet mogelijk. Zodra hier vanuit het kabinet ruimte voor wordt gegeven komt FC Volendam met eventuele gepaste ticketingacties. Bij uitduels zijn fans van de bezoekende club nog niet toegestaan.

FC Volendam realiseert zich dat door alle belemmeringen de perfecte oplossing niet bestaat. De club hoopt dan ook op begrip van eenieder bij de uitwerking van de plannen voor de komende tijd. Ondertussen doet FC Volendam er alles aan om het Kras Stadion zo snel mogelijk open te stellen voor iedereen met een oranje hart.Laatste nieuws