Dik verdiende overwinning Jong FC Volendam

EVV - Jong FC Volendam 0-1 (0-0)

25 augustus 2018 / Derde Divisie Zondag

Jong FC Volendam is het nieuwe seizoen in een nieuwe divisie uitstekend begonnen. Met goed voetbal en veel inzet werden er drie punten meegenomen uit Limburg. Toch bleef het nog lang spannend omdat Jong FC Volendam de trekker niet overhaalde. Uiteindelijk was een hard schot van Nick Runderkamp een kwartier voor tijd voldoende voor de overwinning.

Na een prima voorbereiding was het nu eindelijk tijd voor het echte werk. En vanaf de aftrap was duidelijk te zien dat de spelers van Jong FC Volendam er heel veel zin in hadden. Er werd direct druk gezet op de verdediging van EVV. De eerste 25 minuten kwam de thuisploeg amper in het spel voor. Het was echt de ene na de andere aanval van Jong FC Volendam. Vooral de rechterflank met de goed opkomende Mohamed Betti werd veelvuldig gebruikt. Diverse keren stoomde Betti door naar de achterlijn. Na een minuut of vijf spelen kreeg spits Youssef Blel na goed storend werk van Max Veerman een enorme kans. Hij kwam vrij voor de doelman, maar deze kon de bal dusdanig toucheren dat de vaart er uit ging. Voordat Martijn Kaars het beslissende tikje wilde geven zat er helaas een verdediger tussen. Niet veel later ging Kaars zelf op avontuur in de zestien. Hij gleed echter weg en zag de mogelijkheid voorbij gaan. Derry John Murkin probeerde het ook nog een paar keer, maar zag eerst een schot voorlangs gaan en even later een halve volley de mist in gaan. Door al die aanvallende driften krijg je natuurlijk ruimte aan de andere kant. De verdediging, inclusief doelman, stond echter als een huis. Na een klein half uur dook uit het niets Jordi Beelen op voor doelman Nordin Bakker. Oog in oog met de aanvaller kwam de Volendam doelman als winnaar uit de bus. Na deze kans van EVV ging de Volendam storm een beetje liggen. Toch was de laatste kans ook weer voor Jong FC Volendam. Uit een corner van Martijn Kaars kwam de bal via via voor de voeten van Max Veerman. Zijn inzet was echter te slap en kon door een verdediger van de lijn gehaald worden. In de rust was vriend en vijand het er over eens dat Jong FC Volendam al op een ruime voorsprong had moeten staan. Maar daar krijg je geen punten voor...

Kort na de thee was er opnieuw een gevaarlijk moment in de zestien van EVV. Mohamed Betti zette de bal voor, maar tot ieders verbazing belandde de bal op de lat boven de doelman. De kans van de tweede helft voor de gastheren was opnieuw voor Jordi Beelen. Na een afgeslagen corner van Jong FC Volendam kreeg hij razensnel de bal, maar oog in oog met Nordin Bakker was het weer onze sterke doelman die als winnaar uit het duel kwam. Op aangeven van Youssef Blel probeerde Derry John Murkin de doelman te verschalken. Maar vanuit een moeilijke hoek kon doelman Vercruysse er een corner van maken. Een vrijetrap van EVV die in de zestien werd gegooid leek gevaarlijker dan het was, want tot twee keer toe kon een verdediger de bal weg koppen. En even later werd alle inzet van Jong FC Volendam eindelijk beloond. Die bal kwam op links in de zestien bij Nick Runderkamp. Hij twijfelde niet en haalde hard uit: 0-1. De ontlading bij de ploeg was groot bij dit dik verdiende doelpunt. Vijf minuten later leek Martijn Kaars op aangeven van Youssef Blel de wedstrijd te gaan beslissen. Echter kreeg Kaars de bal niet onder controle en ging de kans voorbij. In de absolute slotfase was er nog een gevaarlijke vrijetrap van EVV op de rand van de zestien. Maar doelman Nordin Bakker kon redding brengen. Na drie minuten extra tijd was de eerste overwinning voor Jong FC Volendam een feit! Een compliment voor alle spelers. Stuk voor stuk hebben ze van de eerste tot de laatste minuut alles gegeven. Het enige waar je aanmerkingen over kan maken is dat de wedstrijd niet al in een vroeg stadium werd beslist. Maar de punten zijn binnen en dat is het belangijkst. Volgende week spelen we op zondag tegen Blauw Geel '38 uit Veghel. Er wordt om 14:30 uur afgetrapt in ons mooie Kras Stadion.

Opstelling EVV: Michel Vercruysse, Demen Roumen, Rick Geenen, Reno Kochanowski, Aron Gielen (46. Luc Tinnemans), Jordi Beelen (72. Roy Gielen), Omar Ramadani, Bob Vankan, Shaquille Simmons (85. Jasko Dzurlic), Jeffrey Rijkers, Jorik Schilken

Opstelling Jong FC Volendam: Nordin Bakker, Mohamed Betti, Brian Plat, Mike Eerdhuijzen, Kevin van Gasteren (75. Dean James), Jari Vlak, Martijn Kaars. Nick Runderkamp, Youssef Blel (85. Aram de Munnik), Max Veerman, Derry John Murkin

Scheidsrechter: R. (Roy) Witlox (Berlicum)