FC Den Bosch-uit: Alles wat je als supporter moet weten

20 april 2022

FC Volendam kan aankomende vrijdag bij winst in Stadion De Vliert in ’s Hertogenbosch promotie veiligstellen. Tickets voor het uitvak zijn uitverkocht. Lees in dit bericht alle informatie over de uitwedstrijd van aankomende vrijdag en de eventuele festiviteiten na afloop.

Meereizende supporters

Supporters die via de bekende kanalen van FC Volendam een ticket hebben aangeschaft nemen plaats in het uitvak. In het uitvak wordt alcohol geschonken. De bussen vertrekken om 17.45 uur vanaf Tase-terrein (parkeerplaats waar de Dirk van den Broek stond). Wij verzoeken supporters hier niet hun auto te parkeren. Bij aankomst in Volendam kan het zijn dat de bussen op een andere plek aankomen dan de originele vertreklocatie op het Tase-terrein. 

Geen extra kaarten beschikbaar

Zoals gecommuniceerd is het uitvak uitverkocht. Er zijn geen extra kaarten beschikbaar. FC Volendam doet een oproep aan alle fans van FC Volendam om geen tickets aan te schaffen op de thuisvakken van Stadion De Vliert. FC Den Bosch blokkeert, conform de standaardvoorwaarden van de KNVB, de kaarten die zijn aangeschaft door fans van FC Volendam en gaat hier ook streng op handhaven. FC Volendam erkent het belang van de wedstrijd en de wens van fans om de wedstrijd bij te wonen, maar honoreert tegelijkertijd de wensen van de thuisspelende ploeg.

Terugkomst in Volendam

Naast de geplande festiviteiten voor zondag 8 mei is er ook een mogelijkheid dat FC Volendam aankomende vrijdag haar Eredivisieticket veiligstelt. Gemeente Edam-Volendam, de politie en FC Volendam zijn bezig met het organiseren en faciliteren van een eerste informeel supportersfeest. Wanneer de spelersbus rond middernacht aankomt wordt deze in het geval van promotie feestelijk onthaald op het Tase-terrein.

Om dit informele supportersfeest in goede banen te leiden is het cruciaal dat alle bezoekers rekening houden met verkeersveiligheid en omwonenden. FC Volendam bedankt de gemeente Edam-Volendam voor het meedenken om deze potentiële festiviteiten mogelijk te maken.

8 mei

Indien promotie een feit is wordt de selectie in overleg met de spelers en de staf op zondag 8 mei groots ingehaald en gehuldigd. Er wordt gestart met een rondvaart door de haven van Volendam. Vervolgens wordt er koers gezet naar het Kras Stadion. In het stadion zullen een tal van artiesten er een onvergetelijke middag van maken. Ook de “Heen en Weer”, als onderdeel van de culturele traditie, heeft een plek in de totale huldiging, op een wijze die past in de traditie, en tegelijkertijd risico’s op ongelukken in de ongetwijfeld grote drukte op de Dijk zo klein mogelijk maakt. Exacte tijdstippen worden later gecommuniceerd.

Net als iedereen hopen we dat we dit weekend en 8 mei een fantastisch feest op kunnen zetten met alle mensen die FC Volendam een warm hart toedragen. Om dit te bewerkstelligen vragen wij om ieders samenwerking en begrip.
 



Laatste nieuws