FC Volendam pakt punt van koploper

08 maart 2014 /

Door de winst van Willem II was FC Dordrecht naar de tweede plaats verwezen. Verwacht mocht worden, dat de thuisclub juist tegen FC Volendam, dat twee zeperds had opgelopen, de koppositie weer terug wilde pakken. In het eerste kwartier was daar nog niet veel van te zien. Een keer kwam de ploeg op links door, maar wist Theo Timmermans door goed in te grijpen het gevaar te smoren. Aan de andere kant leek Gerson Sheotahul, voor het eerst weer in de basis, een vrije doortocht te hebben, maar zijn sprint werd doorn de Dordtse verdediging bijtijds afgeremd. Het meest spraakmakend was vervolgens het uitvallen van Levi Schwiebbe. Twee stevige ingrepen kostten hem zijn plaats, die ingenomen werd door Kevin Wattamaleo. In de 26e minuut kwam FC Dordrecht op voorsprong. Een verre voortzet kwam op de kop van Paul Gladon, die het geluk had dat de bal exact onder de lat buiten bereik van Theo Timmermans in het doel daalde. Een voorsprong, die er zat aan te komen, want FC Dordrecht was feller in de wedstrijd gekomen.

In de 31e minuut werd Gijs Luirink gewisseld, wat de organisatie niet ten goede kwam. FC Dordrecht reageerde direct, waardoor Paul Gladon heel simpel voor 2-0 kon zorgen. FC Dordrecht sloot de gelederen, liet FC Volendam niet verder dan de middencirkel komen, zodat van enige Volendamkans geen sprake kon zijn. Erik Schouten schoof wel meer in, waardoor FC Volendam heel langzaam dieper kon spelen. Maar dat leverde niets op, integendeel. In plaats van voor de rust dichterbij te kunnen komen, speelde Erik Schouten de bal in de voeten van Paul Gladon, die vrij op Theo Timmermans kon afgaan. Dat betekende een gave hattrick. Een onthutsende ruststand, die ongetwijfeld tot ander weerwerk in de tweede helft moest leiden.

Tom Overtoom verscheen meteen voor doel, maar miste de zuiverheid in zijn schot. FC Dordrecht begreep de boodschap, maar kon niet voorkomen dat na krap tien minuten toch de 3-1 op het bord kwam. Een afgeslagen corner werd alsnog door Henny Schilder ingeschoten, waarop Hahn het antwoord schuldig bleef. Vier minuten later werd Gerson Sheotahul diep gestuurd. Van twintig meter verschalkte hij opnieuw doelman Hahn, wat 3-2 betekende. Eindelijk kwam het Dordtse publiek los. Het was eigenlijk stil tevreden met de ruime voorsprong bij rust, maar FC Volendam was terug in de wedstrijd. Een venijnig schot van Kevin Wattamaleo verdween nest naast de paal. FC Volendam leek er weer in te geloven.

{foto3}

Een kwartier voor tijd kwam FC Volendam op 3-3 door Robert Mühren. Hij straften een enorme verdedigingsfout van FC Dordrecht genadeloos af. De redding voor FC Dordrecht leek te komen van Wiedemeijer. Hij bekroonde een overtreding van Kevin Wattamaleo met een strafschop. Theo Timmermans stopte ook deze strafschop, alweer zijn derde dit seizoen. Daarmee werd een punt gepakt, dat met een betere eerste helft wellicht de volle winst had kunnen zijn.

Opstelling FC Volendam: Theo Timmermans, Gerry Koning, Henny Schilder, Gijs Luirink (31. Erik Schouten), Nick Coster, Levi Schwiebbe (19. Kevin Wattamaleo), Brandley Kuwas (90. Damien Menzo), Tom Overtoom, Gerson Sheotahul, Robert Mühren, Ludcinio Marengo