FC Haarlem houdt lang stand tegen FC Volendam

23 oktober 2009 /

Op weg naar de top ervaart Volendam dat ook het pakken van punten tegen lager geplaatste ploegen niet van zelf gaat. Het sterk verdedigende Haarlem hield Volendam lang op 1-1, maar uiteindelijk was het Platje die voor de volle winst zorgde.

De klok was amper een keer rond of Haarlem had duidelijk gemaakt, wat Volendam deze wedstrijd mocht verwachten. Op grond van de twee overwinningen op Oss en Emmen hadden de spelers van Volendam zich voorgenomen de aanval te zoeken, negentig minuten lang, maar de eerste twee aanvallen werden niet alleen gesmoord, ze leverden ook twee diepe counters op. Even zoveel keer ontsnapte Volendam. Het was duidelijk dat er achterin opgepast moest worden. Na zeven minuten echter stond het toch 0-1. Aaron Meijers trok naar binnen, op zoek naar een goede schietpositie. Zover kwam hij niet, maar het leverde Volendam wel een vrije trap op, een meter of achttien van het doel. Yannick de Wit eiste de bal op, met Dominique van Dijk naast hem. Terecht zoals snel bleek, want de bal verdween in de linker bovenhoek. De spelersgroep van Volendam zag haar koren al bloeien, maar het was van zeer korte duur. Vanaf de aftrap werd Manucharyan weg gestuurd. Hij trok razendsnel voor, waar hij De Graaf frank en vrij kon laten inschieten (1-1).

{foto2}

Vanaf dat moment was er van voetbal vol zelfvertrouwen bij Volendam niet veel sprake meer. Individueel leken de spelers beter, maar collectief legde de ploeg het af tegen het opportunisme van Haarlem. Elke slecht ingespeelde opbouw werd direct beantwoord met een levensgevaarlijk moment voor het Volendamdoel. In plaats van orde op zaken te stellen, begon Volendam al meer achter Haarlem aan te lopen. Voor trainer Sturing was er in de rust werk aan de winkel.

{foto3}

In de tweede helft   was het niet veel beter. Een uitstekend uitgespeelde kans voor Haarlem en een ideale kopkans voor Jack Tuijp. Haarlem, dat zelf met man en macht verdedigde, counterde waar nmogelijk en liet Volendam het spel maken. Dat ging de ploeg slecht af, zodat het spelpeil na rust bedenkelijk was. De enige die een voldoende haalde was Dominique van Dijk. Tot vijf minuten voor tijd, toen Volendam eindelijk liet zien toch meer in huis te hebben. Jack Tuijp gaf goed voor en Melvin Platje rondde bekwaam af (1-2).

{foto4} 

  
Digitaal MuseumNabeschouwing

 {foto1}

Foto's Rob Lezer & Rob Beense



Laatste nieuws