FC Volendam sluit oefencampagne af met winst

02 augustus 2014 /

FC Volendam heeft de oefenperiode afgesloten met een 0-4 overwinning in en tegen zaterdag-Topklasser FC Lisse, de ploeg van Misha Salden. Hij is bij FC Volendam hoofd opleidingen en kent het Andere oranje als geen ander. De thuisploeg was ruim twee weken in training, op weg naar de eerste bekerronde (uit tegen Deurne) en naar de competitie op zaterdag 23 augustus (thuis tegen Excelsior Maassluis). Voor FC Volendam begint het grote werk al op vrijdag 8 augustus, uit tegen FC Oss. Vandaar dat met meer dan gewone belangstelling ook Wil Boessen, de trainer van FC Oss in Lisse op de tribune zat.
In ongeveer de opstelling zoals FC Volendam de competitie zal ingaan startte de mannen van Hans de Koning met uiterst aanvallende bedoelingen. FC Lisse werd weinig ruimte gelaten. Volendam wilde een snelle voorsprong om duidelijk te maken dat er vertrouwen in de ploeg zit. Met name Brandley Kuwas had al vroeg twee mogelijkheden hier rendement te tonen. Dat werd door de thuisclub voorkomen. In een fase waarin Lisse de zaken aardig onder controle leek te hebben, was het Ludcinio Marengo die de sleutel voor het succes vond. Diep teruggezakt veroverde hij de bal, speelde Oscar Wilffert aan, die de opbouw aan Raymond Fafiani overliet. Diens fraaie pass naar de weg sprintende Marengo betekende 0-1. Vrij voor de keeper aarzelde de snelle linkerspits geen moment te scoren. FC Lisse kreeg wegens hands van Gijs Luirink een vrije trap kort voor het Volendamdoel. Het schot verdween hoog over. Aan de andere kant bracht Tom Overtoom zichzelf in stelling, maar drukte niet af. Raymond Fafiani stuurde Robert Mühren weg. Terwijl hij zelf de korte hoek kon gebruiken, koos hij voor een hakballetje op Fafiani. Dat werd doorzien, waarmee een mooie kans verloren ging. Ook een combinatie van Tom Overtoom met Raymond Fafiani sneuvelde in schoonheid. Toen de klok al lang op 45 stond werd het toch nog 0-2. Ludcinio Marengo stuurde Brandley Kuwas de diepte in. Zijn overzicht zorgde ervoor dat Robert Mühren in stelling gebracht werd. Drie spelers moest hij eerst uitkappen, maar de score kwam toch op het bord. Pal daarna trof Sofian Akouili de voet van de keeper, waarmee de ruststand 0-2 bleef.
Ondanks het inbrengen van vijf wisselspelers gedurende de tweede helft, bleef FC Volendam dominant voetballen. Slechts een keer was er alarmfase 1 toen een scrimmage paniek leek te veroorzaken. Het spel van FC Volendam leed er niet onder. Na een krap kwartier snelde Sofian Akouili naar de achterlijn, trok strak voor, waar Robert Mühren à la Van Basten bij de eerste paal voor zijn bewaker dook en strak inschoot. Voordat de vierde goal viel was er weer een prachtige combinatie met Robert Mühren, nu samen met Ludcinio Marengo, maar die kans smoorde. Net voordat hij gewisseld werd wist Ludcinio Marengo nog eenmaal te scoren op aangeven van Brandley Kuwas. Daarmee bleken de doelpunten op. FC Lisse wisselde veelvuldig, wat niet meer druk naar voren opleverde. FC Volendam had de buit binnen. Kansen kwamen er nog wel, maar de accuratesse was er een beetje vanaf.
Vrijdag FC Oss uit, 9 augustus open dag en op 15 augustus thuis tegen het gedegradeerde NEC.



Laatste nieuws