FC Omniworld bezorgt FC Volendam valse start

14 augustus 2009 /

Waar 1-2 voor FC Volendam logisch had geleken werd het 2-1 voor FC Omniworld. Gezien het vertoonde spel mag het niet eens onverdiend worden genoemd. FC Volendam speelde ver beneden zijn kunnen en gaf haar oud-trainer Wisman drie belangrijke punten.
Als gedoodverfde favoriet wist FC Volendam wat de opdracht was. Elke week staat dit jaar een tegenstander op de rol, die het een eer vindt punten te pakken van de degradant. Er is dan slechts een remedie. Voluit spelen op eigen kracht en tempo in het spel houden. FC Volendam leek na de 1-1 in de openingswedstrijd begrepen te hebben hoe dat werkt. De eerste vijf minuten in Almere waren veelbelovend. Tot drie keer toe was er de mogelijkheid tot scoren te komen, maar even zo vaak was het te slap. Daarna was het een middenveldspel, waar niemand vrolijk van werd. Bij een botsing leek Paul de Lange het veld te moeten verlaten, maar na zes minuten medisch naaiwerk en zes minuten met tien man kwam Volendam weer op sterkte. Veel hielp dat niet, want het was FC Omniworld dat eenvoudig tot scoren mocht komen. Een aanval over links werd niet gestuit, waarna Mathieu Boots plotseling tegenover twee man kwam te staan. Heel slim werd dat uitgebuit, waardoor Richard van Heulen de hoek mocht uitzoeken. Lang duurde de voorsprong niet, want eindelijk ging Volendam echt voetballen. Dat leverde de gelijkmaker op. Jaap Molenaar kwam naar binnen, waagde een schot, dat afboog via Jack Tuyp en bij Gerson Sheotahul terecht kwam. Onder de uitlopende Friebel door was het scoren subtiel. Kort voor rust had Volendam op 1-2 moeten komen, al was dat niet verdiend geweest. Gerson Sheotahul richtte echter in fraaie positie hoog over.
Het eerste kwartier in de tweede helft leek Volendam betere bedoelingen te hebben. FC Omniorld kwam niet meer aan de bal. De kansen waren er. De mooiste voor Jack Tuyp, die na een verkeerd buitenspel zetten bij een vrije trap, in vrije positie voor de keeper kwam, maar hij deed er niets mee. Ook Kelvin Maynard had na een uitstekende rush de voorsprong op de voeten, maar eenmaal voor de keeper schoot hij meters naast.   De aloude wet, wie niet scoort krijgt hem om de oren, kwam al snel weer uit. In de 61e minuut was Marijn Sterk nergens te vinden, toen Omniworld uitbrak. Scherp kwam de bal voor doel, waar Haemhouts weinig moeite had Theo Zwarthoed te verschalken. Kort daarna had Zwarthoed meer kijk op de bal, toen hij een wisse derde goal voorkwam. FC Omniworld had de smaak te pakken. FC Volendam moest ver terug. Door Melvin Platje en Michiel Kramer in de ploeg te brengen werd het spel weer verplaatst. FC Omniworld snapte het en verdedigde naar hartenlust. De uitbraken waren echter levensgevaarlijk.