FC Oss deelt het punt met FC Volendam

22 januari 2010 /

In een bar slechte wedstrijd heeft Volendam in de derde periode slechte zaken gedaan. Tegen het lager geklasseerde FC Oss werd het 1-1, waarmee Volendam eigenlijk nog tevreden mocht zijn. Het liep voor geen meter en de kansen die er waren, werden niet benut.

In de eerste acht, negen minuten kregen de met Volendam meegereisde supporters het idee dat het een aardige avond kon worden. Volendam zette FC Oss vast op de eigen helft en toog vol ten aanval. Goed was het niet, maar de intentie om het doel van de tegenpartij op te zoeken was overduidelijk. Het risico dat een tegenstoot gevaarlijk kon zijn, werd bewust genomen. FC Oss begreep dat als geen ander. De Ossche ploeg had een aantal nieuwe spelers, dat graag zijn kunnen toonde. Een daarvan was Johan Plat. Die werd na een diepe pass aangespeeld door Moutawakil, waarbij eerst Marijn Sterk en vervolgens Henny Schilder voor joker werden gezet. Uiteindelijk kwam de bal bij Van der Wal, die dankbaar binnenschoot.

In de volgende dertig minuten was het niet echt om aan te zien. Precies halverwege veerde het publiek toch nog een keer op, omdat FC Oss een niet te missen kans kreeg voor Robbin Ruiter, maar deze verprutste. Meteen daarop had Volendam via Bernard Hofstede gelijk moeten maken. Ook dat liep verkeerd af. In het laatste kwartier kreeg FC Oss opnieuw een dot van een kans, maar nu was het Ruiter zelf die redde. In de laatste drie minuten kreeg Volendam twee unieke mogelijkheden, maar voor Michiel Kramer en Marijn Sterk was het doel kennelijk net te ver weg. Op de 1-0 ruststand viel weing af te dingen. FC Oss zat er meer op en FC Volendam was geen schim van zichzelf.

{foto1}

In de tweede helft was het duidelijk dat Volendam slechts een opdracht gold: aanvallen. Dat gebeurde dan ook, maar behalve een kans van Michiel Kramer na een voorzet van Aaron Meijers, gebeurde er een half uur lang helemaal niks. Met nog een kwartier te spelen werd Paul de Lange op de rand van het strafschopgebied hard geblokt. Volendam mocht een vrije trap nemen. De zojuist in het veld gekomen Yannick de Wit vatte de taak bloedserieus op en scoorde, evenals eerder ook tegen Haarlem, zeer fraai in de linker bovenhoek. De 1-1 was op dat moment toch wel verdiend, gezien het spel na rust. De koers was nog niet gelopen. FC Oss zette stevig aan met de steun van het publiek. Volendam moest ver terug om tenminste dat ene punt te behouden. In de slotfase zag Oss een buitenspelgoal van Bossman terecht afgekeurd worden.