FC Volendam nog niet in kampioensvorm

FC Oss - FC Volendam (1 - 0)

25 augustus 2017 / Jupiler League

FC Volendam realiseerde zich terdege dat FC Oss met een ander gevoel aan de wedstrijd zou beginnen dan FC Volendam. Werd door de thuisclub uit van Jong Utrecht gewonnen met de alleszeggende cijfers 0-3, FC Volendam was diep teleurgesteld dat een 2-0 voorspong tegen Helmond Sport uit handen gegeven werd in de eerste thuiswedstrijd. FC Oss heeft zich deze week ook nog met twee nieuwe spelers in de breedte versterkt, dus voldoende ingrediënten om er de mouwen flink op te stropen.

Die boodschap was al in de eerste minuut aan de orde. FC Volendam nam de aftrap naar achteren, waar Erik Schouten de bal naar voren had moeten plaatsen. Hij schoot tegen een van de twee aanvallers, die vrij naar Hobie Verhulst kon gaan. Met kunst en vliegwerk ontsnapte FC Volendam aan een achterstand. De bal ging vervolgens linea recta naar Kevin van Kippersluis die Joey Veerman in stelling bracht. Zijn schot was een prooi voor de doelman. Het publiek ging er eens goed voor zitten, want de beer was los. FC Volendam had het de eerste tien minuten zeer moeilijk tegen het opportunisme van de thuisploeg. Na een lastig eerste kwartier met veel corners voor FC Oss pakte FC Volendam de draad beter op, ingeleid door een fraaie actie van Luis Pedro. Hij dacht te scoren maar op wonderlijke wijze verdween de bal net niet over de doellijn. FC Volendam gaf vervolgens met verzorgd veldspel de toon aan, maar moest in de laatste tien minuten toch weer terug. Het verschil werd door henzelf gemaakt. Verzorgd spelend werd FC Volendam al sterker, maar steeds vaker kreeg FC Oss de bal door slordigheden in de opbouw. Dat resulteerde kort voor rust in een doelpunt. De muziek draaide volop, maar scheidsrechter Van der Eijk had een overtreding gezien op Henny Schilder. De 0-0 ruststand gaf het foutenfestival goed weer, maar FC Volendam had zichzelf zonder al te veel problemen naar een voorsprong moeten spelen. FC Oss trok zich bij balverlies ver terug, wat veel ruimte opleverde, die FC Volendam niet wist te benutten.

In de tweede helft liet FC Oss nog beter zien, dat de lawine aan tegendoelpunten in het voorbije seizoen dit jaar zeker niet zal gebeuren. Het liet FC Volendam de wedstrijd maken, maar ndt Andere Oranje kon hier heel slecht mee omgaan. Een muur van vijf achterste en vier middenverdedigers viel niet te slechten. Naarmate de wedstrijd vorderde werd steeds duidelijker dat de gelukkigste zou winnen. FC Oss trok de langste lucifer. Uit een onnozel weggegeven corner kopte invaller Van Pol een kwartier voor tijd 1-0 binnen. FC Volendam wisselde Erik Schouten en Ties Evers voor twee aanvallers (Enzo Stroo en Rodney Antwi), maar ook dat mocht niet baten. Halverwege had Luis Pedro met zijn schot voorlangs weinig geluk, waarmee eigenlijk alle kansen van deze tweede helft vermeld zijn. FC Oss geeft zes punten zonder tegengoal, FC Volendam een punt en een mooi programma voor de boeg. Komende zondag komt Sportclub Cambuur naar Volendam, een ideale gelegenheid om het ware gezicht te tonen. Dan kunnen we de wedstrijden tegen Helmond Sport en FC Oss snel vergeten.

Opstelling FC Volendam: Hobie Verhulst, Ties Evers (80. Enzo Stroo), Henny Schilder, Erik Schouten (87. Rodney Antwi), Paul Kok, Joey Veerman, Luis Pedro, Nick Runderkamp, Teije ten Den, Kevin Visser (86. Kees Kwakman), Kevin van Kippersluis