FC Volendam laat FC Oss langszij komen

18 april 2014 /

De belangen van de uitwedstrijd tegen FC Oss waren groot. De Jupiler play-offs lonkten, maar geplaatst was FC Volendam nog allerminst. Het paasweekeinde kon van goud worden als de punten bijgeschreven konden worden tegen FC Oss en Achilles'29. In Oss echter ging het niet helemaal naar wens. Met slechts een punt werd teruggereden naar Volendam.

In Oss startte FC Volendam overdonderend, weer gesteund door een bus vol luidruchtige supporters. Al in de tweede minuut veroverde Nick Coster de bal, die in een keer doorspeelde naar Tom Overtoom. De wegsprintende Ludcinio Marengo werd als tussenstation gebruiklt, omdat Brandley Kuwas al op koers lag naar de keeper. Tussen de benen van Arends door was het al snel 0-1. Daarna ontwikkelde zich twintig minuten lang een middenveldspel, zonder echte kansen, maar met een drukkende thuisploeg. Halverwege de eerste helft begreep FC Volendam dat er een tandje bij moest. In tijd van een kwartier regen de kansen zich voor FC Volendam aaneen. Ludcinio Marengo schoot tegen de keeper, Robert Mühren zag zijn kopbal uit de hoek getikt en Brandley Kuwas kreeg de bal niet hard genoeg richting doel. De mooiste kans was voor Soufiane Laghmouchi, die op de doellijn alleen maar hoefde in te tikken. Ludcinio Marengo was doorgebroken, schoot vlijmscherp binnen maar zag de bal vrijwel tegen de paal gaan, precies waar Soufiane Laghmouchi stond. In plaats van over de lijn spatte de bal terug in het veld. Eindelijk kwam ook FC Oss tot een kans uit een corner mocht Hultermans frank en vrij inkoppen,maar zocht het doel te hoog. Daarna was het weer de beurt aan FC Volendam. Weer waren het Brandley Kuwas en Ludcinio Marengo die FC Volendam op een riantere voorsprong hadden moeten schieten. Dat gebeurde op slag van rust. Uit een corner veranderde Leon Tol de bal bij de eerste paal van richting, wat de meer dan verdiende 0-2 ruststand betekende.

De tweede helft was andere koek. FC Oss tikte FC Volendam de eerste twintig minuten helemaal suf, wat in de 66e minuut de logische 1-2 betekende door invaller Maletic. Heel langzaam kreeg FC Volendam door dat er zo averij opgelopen zou worden. Maar veel hielp het niet. Drie gele kaarten en amper kansen. Toch had Robert Mühren in de blessuretijd de beslissende goal moeten maken, maar schoot oog in oog met de keeper net over. Dat brak op. Op het moment dat er afgefloten mloest worden, stond Theo Timmermans met de bal in de handen, waarna in een scrimmage Leon Tol natrapte en rood kreeg. In plaats van af te fluiten, kwam de bal op de stip. Maletic zorgde voor 2-2. Een stand die gezien de tweede helft in de lucht hing, maar gezien de eerste helft absoluut niet nodig had geweest.

Opstelling FC Volendam: Theo Timmermans, Gerry Koning, Henny Schilder, Leon Tol, Nick Coster, Levi Schwiebbe, Brandley Kuwas, Tom Overtoom (8. Kevin Wattamaleo), Robert Mühren, Soufiane Laghmouchi (66. Erik Schouten), Ludcinio Marengo