FC Utrecht - FC Volendam

14 december 2008 /

FC Utrecht komt niet langs FC Volendam

Nadat twee weken eerder al het eerste uitdoelpunt te noteren viel voor de spelers van FC Volendam, kon dit weekeinde ook het eerste punt bijgeschreven worden. En niet alleen dat, ook werd voor het eerst achterin de nul vastgehouden. FC Volendam liet in de Galgenwaard zien, dat voetbal met bravoure punten gaat opleveren. Thuis wist de ploeg het al, nu blijkt ook uit goed zaken te doen te zijn.

In een matte eerste helft liet FC Volendam zien, dat er meer kan dan al heel vroeg een kansloze wedstrijd spelen. Terwijl de ziekenboeg deze week wel erg gevuld werd, werd een elftal het veld in gestuurd, dat er graag voor wilde zorgen dat ook buitenshuis iets te halen valt. Het was weliswaar nog niet dat sprankelende dat thuis al zo vaak getoond is, maar de nodige speldenprikken bezorgden de thuisploeg een aantal helse fluitconcerten. Sterker nog, na 25 minuten had het zelfs 0-1 kunnen staan als Paul de Lange de prima aanval brutaalweg met een daverend schot afgemaakt had in plaats van nog een sleepbeweging.
Verdiend was het niet echt geweest, want FC Utrecht was het meest in de aanval. Ook had de thuisclub niet te klagen over het aantal vrije schoppen dat kort voor het doel mocht worden genomen. De tien supporters, die dankzij de intense medewerking van de veiligheidscoördinatie meegereisd waren, hielden af en toe hun hart vast. FC Volendam overleefde het echter vrij eenvoudig. FC Utrecht was niet zo scherp dat Jeroen Verhoeven in grote problemen kwam. Vervelender waren de gele kaarten. Met name voor Paul de Lange die daarmee zijn vijfde opliep en dus een schorsing zal uitzitten.

De tweede helft was aanvankelijk van hetzelfde kaliber, maar toen het thuispubliek op driekwart van de wedstrijd in de gaten kreeg, dat FC Volendam niets in de aanbieding had, kwam er leven in de brouwerij. In een soms kolkende geluidsmassa werd de ploeg afwisselend naar voren gebruld of ongelooflijk snerpend uitgefloten. Na de winst op NEC had het thuispubliek een vette overwinning op FC Volendam in gedachten.

FC Volendam, met aan het hoofd oud-Utrechtspeler en –trainer Frans Adelaar, maar ook met oud-speler Ab Plugboer, had veel te winnen. Na rust bleek dat ook. FC Volendam verschool zich niet. Voorin liep een uitstekend aanspeelpunt. Melvin Platje, op de plaats van de geblesseerde Jack Tuyp, liep meer kilometers dan de Griekse marathon. De thuisclub kon moeilijk van het eigen doel afkomen, als Volendam in balbezit was. FC Volendam kreeg steeds meer zelfvertrouwen. Gelegenheidsspits Aaron Meijers had Volendam op winst kunnen zetten, maar ook Arvid Smit en Gerson Sheotahul zullen nog wel eens denken aan de kansjes die langs kwamen.
Groot was de opluchting toen het eindsignaal klonk. Eindelijk kon een punt worden bijgeschreven na een wedstrijd, waarin Volendam nu eens niet alleen de complimenten mocht incasseren. Het geeft hoop voor de komende weken. Aanhaken bij de staartgroep zal de tweede competitiehelft straks bijzonder interessant maken.
Cor Tol
 



Laatste nieuws