FC Volendam A1 klopt Ajax A2 in bekerwedstrijd: 2-1

22 augustus 2010

Veerman en Veerman scoren voor FC Volendam

Voorafgaand aan de competitie staat de laatste jaren traditiegetrouw een bekerronde, ook voor opleidingselftallen. FC Volendam A1 is in een poule ingedeeld met Ajax A2, Heerenveen A1 en Groningen A1. Afgelopen zaterdag mocht FC Volendam A1, pas gedegradeerd uit de eredivisie en totaal vernieuwd, de opmaat geven tegen Ajax A2.

In de eerste helft gebeurde er lange tijd heel weinig. Bij FC Volendam A1 zat in de koppies nog de merkwaardige nederlaag in de oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag A1. Daar werd een 0-1 in acht minuten uit handen gegeven, zodat 4-1 op het bord terecht kwam. Trainer Stricker moest even zoeken naar woorden om dit te kunnen begrijpen. Tegen Ajax A2 mocht dit recht gezet worden. Ruim een kwartier voor rust kwam er beweging in de wedstrijd. FC Volendam A1 kwam over rechts goed door, eigenlijk de eerste keer pas. De voorzet die volgde was perfect, evenals het mee opkomen van Eric Veerman. Zijn schuivertje was loepzuiver, zodat de 1-0 op het scorebord kon. Het spel kreeg daarna kleur, mede te danken aan scheidsrechter Westland die verademend floot en heel vaak terecht liet doorspelen.

De tweede helft liet een fel startend Ajax zien. Al na twee minuten leverde dat resultaat op. Een ongelukkige overtreding op de achterlijn op linksbuiten Djarno Hofland leidde tot een strafschop. Deze werd door Cerillo Cijntje net langs de paal binnen geschoten. Gedurende lange tijd bouwde Ajax nu een flink veldoverwicht op. Met het nodige kunst- en vliegwerk hield FC Volendam A1 zich staande. Het rare van voetbal is, dat het doelpunt vervolgens aan de overkant valt. Ook nu werd dat de waarheid. Op rechts ging Kevin Tano langs zijn man. Zijn voorzet schoot tussen twee verdedigers door op de voet van Berry Veerman, die nu dankbaar hoog inschoot. Kort daarna, terwijl FC Volendam A1 een corner dacht te nemen, kon Cerillo Cijntje kennelijk zijn handen niet thuishouden. Westland zag het gebeuren en trok de rode kaart. Maar ook met tien man blijft het een Ajaxploeg. Opnieuw moest Volendam alle zeilen bijzetten. Het had echter in keeper Ricardo Flierman een uitstekende sluitpost. In de slotfase zat Volendam er doorheen, waardoor de ruimte die er lag, niet goed benut kon worden. Kleine blessures eisten veel extra speeltijd, maar FC Volendam A1 hield stand. Volgende week start de competitie met een uitwedstrijd naar.. Ajax A2.