FC Volendam A1 verliest vooral van zichzelf

05 september 2010

04/09 – Na twee fraaie overwinningen op Ajax A2 zou je, normaal gesproken, verwachten dat de thuisclub ook de wedstrijd tegen de bezoekende ‘amateurs’ van Alphense Boys in winst zou omzetten. De Volendam-aanhang zag het favoriete team echter hopeloos falen. De instelling liet nogal te wensen over en doordat de counters van de mannen uit Alphen aan de Rijn uiterst effectief waren, stond Volendam na afloop met lege handen. Het leverde een kater op, zonder zelfs maar één seconde op de plaatselijke kermis te zijn geweest. Het vormt eens temeer het bewijs dat je nooit en tegen niemand mag verslappen, want anders kun je van iedereen verliezen. Na afloop van de wedstrijd bleek opnieuw dat er gekleurde brillen in omloop zijn en dat deze mede bepalend zijn voor de wedstrijdanalyse. De bezoekers hadden nauwelijks scoringskansen bij de thuisclub geconstateerd, terwijl de mensen op de Volendammer bank daarvoor 2 handen nodig hadden. Een totaal afwijkende beleving dus. Hoe dan ook, het zal de bezoekers een worst zijn. Zij trokken aan het langste eind, terwijl de Volendammers met een kater richting kermis togen.

In de eerste helft was Volendam heer en meester. Weliswaar werd er matig gevoetbald, maar Alphense Boys kon de oranjehemden nimmer verontrusten. Tegenover slechts één levensgrote kans (een schot op de kruising) van de bezoekers, stelde Volendam een handvol goede mogelijkheden, waarvan er minimaal 2 hadden moeten worden benut. De eerste grote kans was voor Danilo Bisecco. Al in de 2e minuut kwam hij in kansrijke positie. Zijn schot ging echter naast het doel. Ook Eric Veerman had zijn team op voorsprong kunnen zetten, nadat Roy Bussman de bal op het middenveld had veroverd en zijn teamgenoot in stelling bracht. Eric schoot over. Vervolgens was het Berry Veerman die een paar keer voor gevaar in de vijandelijke defensie zorgde en een paar goede schietkansen kreeg. Toen Jasper de Bie onderuit werd gehaald in het strafschopgebied, verwachtte zelfs de neutrale toeschouwer dat de bal op de stip zou gaan, maar scheidsrechter Kampman had kennelijk niets onreglementairs gezien. Ook in een paar andere situaties was hij het bezoekende team gunstig gezind. Na een half uur was er een dot van een kans voor Joris Dekker. Danilo Bisecco was goed opgekomen over rechts en gaf de perfecte voorzet. De kopbal van Joris was in de kruising gericht, maar verdween helaas net daarboven. Sven Talsma gaf met zijn sterke spel ook vandaag weer het goede voorbeeld aan zijn medespelers. Nooit verzakend en altijd een prima instelling tonend. Sven schoof veelvuldig goed in en kwam bij vrijwel al zijn duels als winnaar uit de strijd. Met nog 3 minuten voor rust te gaan, kwam Volendam eindelijk op de verdiende voorsprong. Centrale verdediger Ousama Akmum stak het hele veld over en kwam, na een een-tweetje met Joris Dekker alleen voor de keeper. Hij deed wat ie moest doen, 1-0. Nog geen 2 minuten later was het alweer gelijk. Alphense Boys kreeg een vrije trap toegekend op ca. 40 meter van het doel van Volendam. Keeper Ricardo Flierman, vorige week nog de held van de wedstrijd, was nu de schlemiel. Onbegrijpelijk dat de bal in ons doel verdween en daardoor de 1-1 op het scorebord verscheen. Er leek nog geen vuiltje aan de lucht, maar hoe anders zou het gaan. Het bleek het kantelpunt in de wedstrijd. Volendam hielp zijn tegenstander in het zadel, maakte de gasten sterker en deed bij hen de hoop toenemen dat zij meer uit Volendam zouden kunnen meenemen dan vooraf gedroomd.

Ondanks de stevige woorden van de trainer tijdens de rust kwam Volendam, tegen de verwachting in, niet als herboren uit de kleedkamer. Men bleef slap, ongeïnspireerd en slordig. Daarmee werd Alphense Boys alle gelegenheid geboden om via hun snelle voorwaartsen te counteren. In de 58e minuut werd dat voor de 1e keer met succes uitgevoerd. Balverlies, helemaal voorin, vormde de inleiding voor de 1-2. Daarna waren er weer mogelijkheden voor Berry en Eric Veerman. Beiden schoten naast. Ook een vrije trap van Roy Bussman trof geen doel, maar ging rakelings naast. Met nog ruim een kwartier te gaan leidde balverlies op de helft van Alphense Boys opnieuw een counter in. Ook nu wist men wel raad met dit buitenkansje, 1-3. Een drietal wissels moest voor nieuw elan bij de thuisclub zorgen en leverde ook al snel resultaat op. Uit een corner van Danilo Bisecco kopte Quincy de Leuv fraai raak, 2-3. Volendam geloofde er weer in en de 3-3 leek een kwestie van tijd. Het mocht helaas niet zo zijn. Nadat Berry Veerman een ideale kopkans om de stand weer gelijk te trekken had gemist en de keeper van Alphense Boys zich ook bij andere doelpogingen een sta in de weg had getoond, voltrok Alphense Boys 4 minuten voor tijd het vonnis over FC Volendam. Danilo Bisecco liet zich verschalken, waarna zijn watervlugge tegenstander alleen op ons doel mocht afgaan en voor 2-4 zorgde. Dit was tevens de eindstand. Het zorgde voor een explosie van vreugde in het kamp van de blauwhemden. De Volendammers restte niets anders dan met het schaamrood op de kaken richting kleedkamers af te druipen. Het zal volgende week echt anders moeten mannen. Alleen als je elke week net zoveel strijd, passie en beleving aan de dag legt als Alphense Boys vandaag tegen ons en jullie zelf 2x tegen Ajax, valt er dit seizoen iets voor ons te halen. En dat is wat wij met z’n allen graag willen! Toch?