FC Volendam A2 verliest nipt van Rotterdammers

15 augustus 2010

De nieuwe A2 lichting onder leiding van Imro Wielkens heeft in zijn derde oefen optreden een goede prestaties op de mat gelegd. Tegenstander was Feyenoord/Excelsior combinatie onder de 18. Vorige week dinsdag was het de Ajax B1 die met 2-6 werd verslagen en afgelopen dinsdag werd er nipt verloren van de zondag 2 van Purmersteijn. Volgende week zaterdag speelt de A2 zijn eerste belangrijke (beker) wedstrijd tegen ZOB.

De A2 probeerde verzorgt voetbal op de mat te leggen maar de Rotterdammers waren de bovenliggende partij. De verdediging van FC Volendam stand als een huis en kwam pas na een half uur op achterstand en vlak voor rust werd het 0-2 door een fraai doelpunt in de korte hoek..

Na rust tekende FC Volendam de 1-2 aan door een doelpunt van Vincent Kemper. Volendam was dichtbij de gelijkmaker op de paal. Beide partijen bleven strijden voor de punten en de A2 maakte het nog zeer spannend in de laatste minuten. Een doorgebroken speler werd door keeper van de Werff ver buiten zijn doelgebied opgewacht, maar moest op snelheid het onderspit delven en kwam Volendam op een 1-3 achtestand. Eén minuut later kwam als nog de aansluitende treffer door Shaquille en verlooor de A2 uiteindelijk met een 2-3.