Aanvoerder Kees Kwakman (34) stopt per direct (update)

27 februari 2018

Middenvelder zet per direct punt achter betaald voetbal carrière

Kwakman kampte dit seizoen met veel blessureleed en kwam slechts tot 9 basisplekken, waarvan hij maar 5 keer de volledige 90 minuten vol maakte.

Vanwege aanhoudende fysieke ongemakken bij Kees hebben FC Volendam en Kees in onderling overleg besloten dat Kees afgelopen vrijdag tegen Telstar zijn laatste wedstrijd voor de FC heeft gespeeld. Kees blijft op een nader af te spreken wijze betrokken bij het team. Zo sluit Kwakman zijn actieve en prachtige loopbaan af bij de club waar hij zijn carrière ook begon. Kwakman speelde 130 wedstrijden voor FC Volendam en maakte 22 doelpunten.

Kwakman: ‘Er zijn ontelbare anekdotes, herinneringen en avonturen beleefd, zowel voor mij als mijn gezin. Ik ben een bevoorrecht mens geweest 15 jaar lang. Het was geweldig, meer dan ik ooit had durven dromen, maar aan alles komt een einde. Vorig seizoen heb ik bijna alles gespeeld en dus begon ik dit seizoen vol goede moed. Maar letterlijk vanaf dag 1 is het tobben geweest. Al een aantal weken merk ik nu dat ik op trainingen en in wedstrijden fysiek en mentaal niet meer kan brengen wat ik zou willen en wat zou moeten als aanvoerder van Volendam. Je hoopt nog op verbetering maar helaas was de slechte wedstrijd van afgelopen vrijdag voor mij de bevestiging dat die verbetering niet meer komt. Met name Misha Salden heeft in een moeilijke periode voor hemzelf mij toch altijd gesteund en begripvol geholpen. Speciale dank aan hem! Voor mij komen er weer mooie nieuwe uitdagingen aan en hopelijk kan ik me verder ontwikkelen op andere vlakken. De lijst van mensen die ik moet bedanken is oneindig maar speciale dank gaat uiteraard uit naar m’n (schoon)ouders, zussen, Joop Tol en uiteraard naar m’n vrouw en kinderen voor alle steun en (medische) hulp tijdens m’n carrière. Zonder jullie was het zeker niet gelukt!

Ook iedereen bij FC Volendam wil ik bedanken, van voorzitter Henk Kras tot Piet Jonk tot de supporters, dat ik m’n carrière heb mogen beginnen en eindigen bij deze mooie club. Op naar nieuwe succesvolle tijden. Heel veel succes verder en nogmaals bedankt!”

FC Volendam dankt Kees Kwakman voor een geweldige inzet en bijdrage aan FC Volendam. Wij wensen hem alle succes in het vervolg van zijn carrière.

 

Video met dank aan NH nieuws

 



Foto's (4)

Klik op onderstaande afbeelding



Laatste nieuws