FC Volendam begint 2019 met vijfklapper tegen VV Kloetinge

04 januari 2019

FC Volendam is het nieuwe jaar begonnen met een overwinning op de amateurs van VV Kloetinge. Vrijdagavond wonnen de Volendammers in het KRAS Stadion met 5-0 van de ploeg uit de Eerste Klasse.

Trainer Hans de Koning ruimde een plaats in de basisopstelling in voor onder andere Jordi van Stappershoef, Ties Evers en Gijs Smal. Binnen vijf minuten was het raak voor de thuisploeg, toen Kloetinge-speler Maarten van Vooren de bal achter zijn eigen doelman werkte. Diezelfde Van Vooren had daarna pech toen zijn bekeken bal eindigde op de paal. Het was vooral FC Volendam dat gevaar stichtte via onder andere de ongelukkige Cas Peters. Zes minuten voor rust verdubbelde Kevin Visser, uit een voorzet van Gijs Smal, de score met het hoofd.

Na rust bracht de thuisploeg een aantal verse namen in, waaronder Brian Plat, Max Veerman en Derry John Murkin. Pogingen van Jari Vlak (afstandschot), Peters (kopbal en schietkans) en Murkin (buitenkant voet) vonden geen doel. Dat deed Teije ten Den een kwartier voor tijd wel. Hij verzilverde met een droge tegendraadse knal een voorzet van Doodeman. Vier minuten later was de spits weer het eindstation, dit keer na een vloeiende aanval en een fijne voorzet van Martijn Kaars. De mooiste goal van de avond kwam op naam van Murkin. De buitenspelers dribbelde vanaf links naar binnen, vond de kaats met Kaars en rondde oog in oog met de doelman koel af.

FC Volendam hervat op zondag 13 januari de Keuken Kampioen Divisie met een uitwedstrijd tegen Almere City FC. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

FC Volendam – VV Kloetinge: 5-0. 5. Maarten van Vooren (eigen doelpunt) 1-0, 39. Kevin Visser 2-0, 75. Teije ten Den 3-0, 79. Teije ten Den 4-0, 82. Derry John Murkin 5-0.

Opstelling FC Volendam: Jordi van Stappershoef, Mohamed Betti (46. Brian Plat), Ties Evers, Darryl Baly (61. Paul Kok), Gijs Smal; Kevin Visser, Boy Deul (75. Max Veerman), Jari Vlak (75. Gerry Vlak); Nick Doodeman (61. Derry John Murkin), Cas Peters (61. Teije ten Den), Anthony Berenstein (75. Martijn Kaars).

Opstelling VV Kloetinge: Nando Peijnenburg (81. Dylan van Kam); Timo Jansen, Jaap Esser (46. Thijs van Dries), Jeroen de Jonge, Roy Mulder, Guus de Leeuw (46. Jeroen de Wild), Remco van Tiggelen (46. Valentijn van Keulen), Stefan Quinten (64. Luuk van Vossen, 61. Stefan Quinten), Maarten van Vooren, Demy Kolen (46. Thijmen Bot), Ramon Janson (46. Can Özcan).