FC Volendam beloont zichzelf niet tegen FC Eindhoven

18 november 2011 /

Een bepaald niet compleet FC Volendam wist wat er te verdienen was in Eindhoven. Niet zozeer drie kostbare punten als wel de aansluiting in de subtop. FC Eindhoven was de runner-up, de te kloppen ploeg. Door een aantal schorsingen kon de technische staf van FC Volendam niet helemaal het elftal opstellen zoals dat de laatste weken gewenst was. De mannen die in het veld verschenen hebben er alles aan gedaan, maar niet scoren brak op.

{foto3}

In de zinderende eerste startte FC Eindhoven zoals verwacht, kort op de man en in een hoog tempo. Maar Volendam had zijn lesje geleerd en gaf onmiddellijk antwoord. Al in de vierde minuut goochelde Jack Tuijp zich langs de hele verdediging, maar zag zijn schot op het net landen. Binnen de tien minuten verscheen FC Volendam nog twee keer in kansrijke positie, maar het wilde niet lukken. Met name Jack Tuijp leek zijn avond nog niet te hebben. FC Eindhoven loerde op de fouten van Volendam om razendsnel Koç of Mohktar te lanceren. Dat leverde ook mooie mogelijkheden op, die telkens door Robbin Ruiter gesmoord werden. Kort voor rust leek zo’n uitbraak tot het eerste doelpunt te leiden, maar Makiavala miste voor open doel. Toch kwam de goal. Na een vrije trap belandde de bal via een stuit bij Koç die er wel raad mee wist. In een volgens Volendam duidelijke buitenspelsituatie kopte hij langs Robbin Ruiter. Met die voorsprong werd het veldspel van FC Volendam onrecht aangedaan. Het Andere Oranje speelde uitstekend, maar werd toch in de luren gelegd door een van de uitbraken van de thuisclub.

{foto2}

In de tweede helft was de opdracht duidelijk, maar al gauw kwam daar niets van terecht. Met Maikel van der Werff voor de geblesseerde Lorenzo Piqué toog FC Volendam ten aanval maar na pakweg een kwartier werd een sliding van Rok Roj met rood bestraft, waar even eerder een vergelijkbare actie van Eindhovenspeler Rossen slechts geel was. FC Volendam verder met tien man en 1-0 achter. Het niet benutten van de kansen in het eerste half uur brak de ploeg nu zwaar op. Gert Kruys waagde nog een wissel. Hij bracht Kees Tol in voor Robert Mühren, waardoor neef Nick Tol naar het middenveld verhuisde. FC Eindhoven trok zich echter terug en loerde nog uitsluitend op de counter. Van een mooie wedstrijd was wat FC Volendam betreft geen sprake meer. Het thuispubliek vermaakte zich uitstekend, wetend dat voor rust de zaak geklaard werd en na rust de oogst in de schoot viel. Het wachten was op het tweede doelpunt. Dat viel dan ook een kwartier voor tijd door Mohktar die Henny Schilder dolde. Toch gaf FC Volendam het niet op. Weer was het Jack Tuijp die uithaalde, maar Swinkels tikte het schot uit de hoek. Meteen daarop vertrok Mokhtar weer, maar die was zelfzuchtig en buitte de enorme ruimte niet uit. Het leek nu even kat en muis te worden met een uitzinnig publiek erachter.

Foto's © Rob Lezer
   
klik voor alle foto's op de link's hierboven

{foto1}

 

Video samenvatting wedstrijd:



Laatste nieuws