FC Volendam boekt 1e winst in Zilveren Botter toernooi

18 juli 2012 /

In een eerste helft, die qua kansen alleszins het aankijken waard was, wist FC Volendam tegen IJsselmeervogels niet te scoren. De mannen uit Spakenburg waren sinds ruim een week in training, maar hadden toch vooralsnog het juiste antwoord op Volendams aanvalsdrift. De ploeg van Hans de Koning viel naar hartenlust aan, creëerde kansen en mogelijkheden, maar er werd niets verzilverd. Ook het schot van Raymond Fafiani eindigde kort voor rust op de lat.

IJsselmeervogels trad na rust met een geheel nieuwe ploeg aan, wat FC Volendam even voor wat problemen leek te stellen. Niet zozeer omdat het de grip op de wedstrijd kwijt was, als wel de energie die nu opnieuw in de strijd gestoken moest worden. In de eerste twintig minuten kwam er dan ook weinig gevaar in Volendams voorhoede. Totdat op links Robert Mühren uitbrak en Jack Tuijp bediende. Hij zette zijn bewaker naast zich neer en scoorde beheerst de toch wel terechte 1-0. Vier minuten later was het opnieuw raak. Nu was het Michiel Kramer die voor een uitstekende voorzet zorgde, die door Robert Mühren goed werd afgewerkt.

Daarna volgden nog uitstekende mogelijkheden voor Gerry Koning en Levi Schwiebbe, maar ook Jack Tuijp had zijn nieuwe kans moeten afwerken. Het bleef bij 2-0, wat de ploeg van Hans de Koning tevreden begroet zal hebben, al was het aan Jasper van Gelderen te danken, dat de nul behouden werd, toen hij een lepe bal van links netjes over de lat tikte.

Doelpunten:

1-0 Jack Tuyp - 63e minuut
2-0 Robbert Muhren - 67e minuut

Donderdagavond (19/7) speelt Spakenburg tegen Hollandia Hoorn en zaterdag is er het vervolg van het toernooi.