FC Volendam buigt alsnog voor NEC

FC Volendam - NEC (0 - 2)

20 oktober 2017 / Jupiler League

Tegen de uitgesproken kampioenskandidaat, NEC Nijmegen, dat na degradatie met spoed terug wil keren naar de eredivisie, mocht FC Volendam laten zien, dat de onderste plaats in de Jupiler League absoluut onterecht is. Na negen wedstrijden zonder overwinning, iets wat nog nooit was voorgekomen in de betaald voetbalgeschiedenis van Volendam, werd het elftal opnieuw gewijzigd. Met Enzo Stroo voor Teije ten Den en Gijs Smal voor Paul Kok hoopt trainer Misha Salden dat de punten nu wel over de streep getrokken konden worden. Maar na de 0-0 ruststand moest FC Volendam toch buigen voor de sterke Nijmeegse ploeg.

De wedstrijd begon spectaculair. Al vroeg mocht FC Volendam een vrije trap op links nemen, die over alles en iedereen langs het doel ging. NEC Nijmegen pikte meteen op. In de sprint die volgde legde Ties Evers het af tegen Kadioglu. In een snelle een-twee kwam Braken vrij voor doel en schoot buiten bereik van Hobie Verhulst op de buitenkant van de paal. De toon was gezet. Al snel soleerde ook Groeneveld naar het doel, maar zag zijn schot naast gaan. Aan de andere kant werd Nick Doodeman instelling gebracht, wat een hard schot, maar naast het doel opleverde. Ook een kansrijke poging van Nick Runderkamp verdween over de kruising.

Evenwichtiger
Halverwege de eerste helft leek Braken toch succesvol, maar de toevalsbal die hij verlengde spatte naast het doel. Het maakte langzaam wel duidelijk dat de druk van NEC Nijmegen groot was en FC Volendam alle zeilen moest bijzetten. Toch gaf FC Volendam zich niet makkelijk gewonnen. Een prima pass van Joey Veerman bereikte Enzo Stroo, die van afstand het doel zocht. Doelman Delle had de bal niet klemvast maar kreeg hulp van zijn verdediging. FC Volendam groeide in de wedstrijd, kreeg kansjes via Joey Veerman en Nick Doodeman maar zocht het doel steeds te hoog. Bij balverlies kwam NEC Nijmegen massaal uit, wat soms moeilijk af te stoppen was. Groeneveld had bijna succes, maar zijn verdekte schot kon door Hobie Verhulst met de vingertoppen afgewend worden. Aan de overkant mocht Erik Schouten koppen op een corner van Joey Veerman, maar zag de steenharde kopstoot langs het doel verdwijnen. Groeneveld mocht op slag van rust een vrije trap nemen op de rand van het strafschopgebied. De uitgelezen kans werd echter tegen de dak van de tribune gejaagd. Daarmee werd ook de rust bereikt. De 0-0 stand gaf redelijk weer wat er in het veld te zien geweest was. Een evenwicht zonder doelpunten.

Tweede helft
De ongewijzigde ploegen startten precies zoals ze het eerste bedrijf afsloten. Beide zochten de aanval, maar NEC Nijmegen begon het verschil te maken. Nadat eerder Hobie Verhulst attent reageerde was hij na precies een kwartier kansloos op een loepzuivere schuiver van Groeneveld net binnen de paal. De 0-1 nodigde FC Volendam uit succesvol te reageren, maar NEC Nijmegen had de buit binnen. FC Volendam bracht Rodney Antwi in voor Nick Doodeman. Scheidsrechter Dieperink had zich onsterfelijk kunnen maken als hij de overtreding op Enzo Stroo met een stafschop bestraft had, maar liet doodgemoedereerd doorspelen. Met nog twintig minuten op de klok liet Misha Salden Alex Plat debuteren ten koste van Luis Pedro. FC Volendam leek dichterbij te kunnen komen, toen Joey Veerman een vrije trap mocht nemen. Het schot zag er goed uit, maar Delle zag het ook goed. FC Volendam was duidelijk meer naar voren gaan spelen, wat NEC Nijmegen veel ruimte gaf. Groenveld werd weggestuurd, Ties Evers had het nakijken en Braken kon op zijn aangeven eenvoudig 0-2 scoren. FC Volendam gaf het niet op, maar het vertrouwen op een goede afloop ebde weg. Een prachtige voorzet van rechts werd door iedereen gemist, maar had de verdiende tegentreffer moeten opleveren. NEC Nijmegen liet in de slotfase via Groeneveld nog even de tanden zien, maar zijn schot ging over. FC Volendam beantwoordde dat met een ultieme poging. Ook dat smoorde, waarmee ook wedstrijd nummer tien geen winst opleverde.

Opstelling FC Volendam: Hobie Verhulst, Ties Evers, Daan Klinkenberg, Erik Schouten, Gijs Smal, Joey Veerman, Luis Pedro (70. Alex Plat, debuut), Nick Runderkamp (gele kaart), Kevin Visser, Enzo Stroo, Nick Doodeman (64. Rodney Antwi)

 

Laatste nieuws