FC Volendam buigt voor FC Zwolle

16 september 2011 /

De insteek voor deze wedstrijd was voor beide partijen hetzelfde. FC Volendam had tegen Cambuur Leeuwarden op een ander resultaat gerekend, maar ook FC Zwolle had aan de wedstrijd tegen Henny Schilder iets willen overhouden. Niet verder afhaken was dan ook de opdracht ! voor FC Zwolle waren de resultaten tegen FC Volendam in het vorig seizoen een goede koerswijzer. FC Volendam daarentegen wist juist door die twee teleurstellingen, dat het tij maar eens gekeerd zou moeten worden.

In de eerste helft liet FC Volendam niet meteen zien, dat deze boodschap begrepen was. Vanaf de aftrap was het FC Zwolle dat de toon zette en terecht op een 1-0 voorsprong kwam. In het eerste half uur lukte er aan Volendamkant werkelijk niets. Het middenveld liep te zoeken, de dekking was te ruim en de passing beneden de maat. Zwolle had aanvankelijk de avond van zijn leven. Na wat omzettingen ging het aan Volendamkant beter. Maar toen was de pijn al opgelopen. Bannink mocht een ‘zaalvoetbalaanval’ eenvoudig afmaken. Rick Kruys ging voortdurend diep, maar de bal kwam zelden op het juiste moment. In de laatste tien minuten liep het beter. Twee goede mogelijkheden werden gecreëerd. Met name in de laatste seconde ontsnapte FC Zwolle aan de (onverdiende) gelijkmaker, toen Boer alsnog de bal kon wegplukken pal naast zijn doel.

{foto3}

De tweede helft begon exact zoals de eerste. Een ontketend FC Zwolle schiep zich in de eerste drie aanvallen drie riante kansen, maar werkte het niet af. Toen vervolgens de eerste echte Volendamaanval een corner opleverde, nadat Jack Tuijp doelman Boer leek te verrassen, kwam de gelijkmaker uit de lucht vallen. De corner was op maat, Rick Kruys kopte terug naar Jack Tuijp die zijn zesde doelpunt koppend liet aantekenen. FC Zwolle was weer wakker geschud. Met Robert Mühren in de ploeg voor Roy Bakkenes kwam FC Volendam nu wel meer in het verhaal voor. Er kwamen kansen, over en weer. De keepers moesten vol aan de bak. Langzaam kwam FC Zwolle weer tot een overwicht, wat in de 73e minuut een nieuwe voorsprong opleverde. Op rechts werd de bal niet goed verwerkt, wat een scherpe voorzet opleverde, die door Joey van den Berg in doel gegleden werd. Het hek was van de dam. De volgende gevaarlijke aanval, een paar minuten later, kwam over links, wat 3-1 betekende door Cicek. Een marge die niet in overeenstemming met de wedstrijd was. In plaats van zelf op 1-2 te kunnen komen, waar echt mogelijkheden voor waren, werd de wedstrijd in een paar minuten uit handen gegeven.