FC Volendam Business Academy officieel afgetrapt!

24 april 2018

Afgelopen vrijdagmiddag, 20 april, heeft in de Rabolounge van het Kras Stadion een eerste evenement plaatsgevonden onder de vlag van de FC Volendam Business Academy.
Zo’n 80 geïnteresseerden wisten, ondanks het fraaie terrasweer, de weg naar de tweede etage van het stadion te vinden voor de kick-off; een dynamische en interactieve kennissessie.

Samen met medeorganisator FEELD had FC Volendam met Ronald de Boer en Floris Evers (oud-hockeyinternational en aanvoerder van het Olympisch team dat in 2012 zilver won) twee sprekers van naam naar Volendam gehaald en mede hierdoor waren de verwachtingen hoog gespannen.
Met gepaste trots kunnen wij meedelen dat hieraan ruimschoots werd voldaan!

Gespreksleider Joost Leenders, topcoach bij ‘de Talentenacademie’, opende de middag met een boeiend vragenvuur voor Ronald de Boer. Hoe was hij tijdens zijn carrière omgegaan met winst en verlies en hoe probeerde hij ondanks pieken en dalen in teamverband op persoonlijk niveau constant te presteren? Mooie anekdotes uit zijn tijd bij Ajax en FC Barcelona onder Louis van Gaal gaven inzicht in de absolute topsportbeleving van De Boer.

Vanuit het zakelijke netwerk van FC Volendam was Lea Sterenborg (commercieel directeur bij Rabobank Waterland en Omstreken) bereid haar bijdrage te leveren aan de Business Academy. De enorme maatschappelijke betrokkenheid van de bank die ook tot uiting komt in sportsponsoring stond hierbij centraal.

Ten slotte was het woord aan Floris Evers. De oud-tophockeyer heeft inmiddels een succesvol eigen bedrijf in coaching en teambegeleiding en vertelde een inspirerend verhaal over het verschil tussen aangeboren talent en de absolute wil om te presteren. Met de metaforen die hij hierbij gebruikte en door steeds de link te leggen met het bedrijfsleven wist Floris bij alle aanwezigen de juiste snaar te raken.

Aan de hand van een aantal casussen en praktische opdrachten werden de geïnteresseerden verder uitgedaagd een bijdrage te leveren aan de kennissessie. Er werd uitvoerig en intensief gediscussieerd onder aanvoering van de gastsprekers die alle tafels langs gingen. Getuige het feit dat de meningen sterk uiteenlopen is (en blijft) kennisdeling binnen het zakelijke netwerk van FC Volendam van grote toegevoegde waarde.

De FC Volendam Business Academy zal in seizoen 2018/2019 dan ook verder worden uitgerold met een aantal thematische evenementen. Uw bijdrage hierin is meer dan welkom, dus heeft u een onderwerp dat naar uw mening niet mag ontbreken; laat het ons vooral weten via [email protected] !

 

 

 



Laatste nieuws