FC Volendam completeert selectie met Brandley Kuwas

06 september 2024

FC Volendam heeft Brandley Kuwas gecontracteerd. De 31-jarige aanvaller tekent voor één seizoen aan De Dijk. Kuwas was transfervrij en trainde de afgelopen periode al mee in het Kras Stadion. Met de in Hoorn geboren buitenspeler voegt FC Volendam de nodige aanvallende creativiteit en ervaring toe aan de selectie. 

Met Kuwas haalt FC Volendam een oude bekende aan boord. De aanvaller speelde tussen 2012 en 2015 al in het oranje. Hij kwam toen tot 116 wedstrijden, waarin hij 17 keer scoorde en 29 assists gaf. Na drie seizoenen aan De Dijk vertrok Kuwas naar Excelsior, waar hij één seizoen speelde. Na drie jaar uitblinken bij Heracles Almelo vertrok de aanvaller naar het buitenland, waar hij speelde voor Al-Nasr, Al-Jazira, Maccabi Tel Aviv en Giresunspor. Sinds zijn vertrek bij laatstgenoemde club is Kuwas transfervrij.

Kuwas is gelukkig met het contract bij zijn oude club, waar hij de afgelopen periode dus al op het trainingsveld stond. "Ik ben blij om hier weer terug te zijn. De cirkel is voor mij nu rond."

‘Zegt alles over dynamiek van FC Volendam’

“Dat we na het sluiten van de transferperiode er alsnog in geslaagd zijn om de selectie met Brandley Kuwas te versterken zegt alles over de dynamiek van FC Volendam”, zegt een trotse technisch directeur Patrick Busby. “Brandley voelt zich hier thuis en is super fit en gemotiveerd om oude tijden te doen laten herleven. Onze selectie is nu compleet en bestaat uit alleen maar eigen Nederlandse spelers. We zijn vol vertrouwen om met deze groep spelers te kunnen voldoen aan onze verwachtingen.”

Orange Captains & Orange Sailors

Na het aantrekken van Daan Steur, Alex Plat, Henk Veerman is Brandley Kuwas de laatste speler die is gefinancierd uit de opbrengsten van de Orange Captains en Orange Sailors. Dit is een initiatief van een grote groep sponsoren die belangeloos een bijdrage hebben geleverd om op structurele basis de spelersbegroting van FC Volendam te verhogen. De nadruk ligt hierbij op het behouden van de Volendamse en regionale identiteit.

Tekst & foto’s: FC Volendam


Laatste nieuws