FC Volendam contracteert middenvelder Flip Klomp

24 januari 2023

FC Volendam heeft Flip Klomp gecontracteerd. De 21-jarige middenvelder tekent tot de zomer van 2025 bij Het Nieuwe Oranje. De afgelopen anderhalf jaar kwam de Alkmaarder uit voor het collegeteam van Virginia Commonwealth University in de Verenigde Staten.

Klomp is gedurende meerdere periodes op proef geweest bij FC Volendam en heeft de technische staf overtuigd van zijn kwaliteiten. Sinds deze winterperiode is het dan daadwerkelijk tot een definitieve overgang gekomen. Klomp zal zijn wedstrijden in eerste instantie gaan spelen bij Jong FC Volendam. De multifunctionele middenvelder speelde in de jeugd bij Sporting Martinus en AFC Amsterdam. In 2020 kwam hij uit voor de amateurtak van Ajax, waarna de middenvelder besloot om in Amerika sport en studie te combineren. Hij speelde voor het het collegeteam van Virginia Commonwealth University. Bij deze universiteit studeerde Klomp bedrijfskunde.

‘Geweldige tijd gehad’

“Ik heb een geweldige tijd gehad in Amerika en ik heb erg veel zin om de volgende stap in mijn ontwikkeling te zetten”, stelt Klomp. “Ik ben goed opgevangen en ik kijk er naar uit om te leren van de technische staf hier bij FC Volendam.”

‘Gelijk overtuigd’

Technisch directeur Jasper van Leeuwen is blij met de komst van de nieuweling. “Flip is meerdere keren op stage geweest en eigenlijk waren wij meteen al overtuigd. Voor ons was deze beslissing dus al in de zomer genomen, maar het heeft even geduurd voordat zijn studie in de VS voldoende gevorderd was en hij in goed overleg met zijn universiteit kon overstappen.”

Van Leeuwen typeert de multifunctionele middenvelder: “Flip is een allrounder en kan op alle posities op het middenveld uit de voeten. Hij is fysiek sterk, heeft duelkracht en een groot loopvermogen. Daarbij is hij zo goed als tweebenig, intelligent en heeft hij een prima functionele techniek. Flip’s verhaal is een beetje atypisch, komend vanuit het amateurvoetbal in Nederland en dan via de Verenigde Staten alsnog instromen in het profvoetbal. Wat dat betreft is hij een laatbloeier, maar dat maakt hem niet minder interessant. Flip zal echt wel even moeten aanpoten om naar Eredivisie-niveau te groeien, maar daar krijgt hij nu ook de tijd voor. Wij zijn hoopvol dat hij deze uitdaging aan kan en straks echt van waarde gaat zijn voor onze club.”  

Tekst & foto's: FC Volendam


Laatste nieuws