FC Volendam debuteert in eDivisie; Luca Schilder en Collin Dekkers e-sporters

13 oktober 2022

FC Volendam is terug in de Eredivisie. Dit betekent ook dat de club deelneemt aan de KPN eDivisie. Namens FC Volendam komen Volendammer Luca Schilder, Collin Dekkers en Marwane Sellah uit in deze virtuele competitie.

De eDivisie is een competitie waarin alle clubs uit de Eredivisie uitkomen met drie e-sporters. Iedere speelronde spelen er twee e-sporters van ieder team tegen elkaar FIFA 23. Deze wedstrijden worden gespeeld op de Playstation.

Met e-sports weet FC Volendam de verbinding te maken met de jongerendoelgroep die in gaming een belangrijke vorm van entertainment vindt. Via deze verbinding is het mogelijk om onze maatschappelijk doelstellingen te realiseren én via gaming aandacht te genereren voor FC Volendam. Belangrijk hierin is om gaming te koppelen aan fysieke beweging. Vanuit die gedachte is FC Volendam voornemens om diverse evenementen te organiseren waarin e-sports wordt gekoppeld aan activiteiten in de buitenlucht. Senior Accountmanager Seger Wagenaar van FC Volendam is verheugd met alle ontwikkelingen. “We zijn blij dat we in de eDivisie uit mogen komen en hopen dat we net als op het veld kunnen verrassen. E-sports is naast een mooi podium voor FC Volendam positief bijdragen aan maatschappelijke uitdagingen. Naast gaming wordt ingezet op fysieke ontwikkeling en daar draagt FC Volendam graag zijn steentje aan bij.”

E-sporttalent uit eigen dorp

Namens FC Volendam zijn Luca Schilder, Collin Dekkers en Marwane Sellah actief in de eDivisie. Deze spelers zijn via partner Azerion drie afkomstig van ECV e-sports, gespecialiseerd in het begeleiden van e-sporters. Met Luca Schilder beschikt FC Volendam ook over een e-sportstalent uit het eigen dorp. Luca was in het verleden actief bij FC Utrecht en het Engelse Brighton & Hove Albion. Collin Dekkers kwam vorig eDivisie-seizoen uit voor Feyenoord en werd vorig seizoen eerste op de individuele ranglijst. De Belgische Marwane Sellah is reservespeler. Luca Schilder is trots om uit te komen voor de club uit zijn geboortedorp. “Van kleins af aan ben ik al fan van FC Volendam. Dat zij nu in de Eredivisie spelen maakt met trots en geeft mij de mogelijkheid om als e-sporter, samen met mijn teamgenoten, onderdeel te worden van de club. Een heel gaaf gevoel.”

Opzet eDivisie

De eDivisie is de officiële Nederlandse FIFA 23 competitie. In de eDivisie strijden alle achttien Eredivisie-clubs om het virtuele kampioenschap in EA Sports FIFA 23 Ultimate Team™. Winst van deze competitie levert €50.000 aan prijzengeld en vier Global Series Playoff-plekken op voor de FIFAe World Cup.

De zeventien speelrondes worden verdeeld in vier periodes, waarbij de winnaar van elke periode prijzengeld en een kwalificatie voor de KPN eDivisie Finals verdient. Zo worden vier spannende momenten aan het seizoen toegevoegd. De wedstrijden worden elke dinsdag tussen 17.30 en 20.30 uur uitgezonden op ESPN en de YouTube- en Twitchkanalen van de eDivisie. De duels worden gespeeld in H20 E-sports Campus in Purmerend. Check voor alle informatie de website van de eDivisie.

Tekst: FC Volendam
Foto's: ECV e-sports


Laatste nieuws