FC Volendam deed de punten in de aanbieding tegen Cambuur

02 maart 2012 /

In de afgelopen week hadden zowel de supporters van FC Volendam als die van Sportclub Cambuur hetzelfde probleem. Er was weinig enthousiasme voor de resultaten in de laatste weken. FC Volendam was in een vrije val sinds 9 december. Alleen drie punten tegen AGOVV Apeldoorn waren een schamele troost. Maar ook Sportclub Cambuur had geen driepunter meer gescoord sinds exact dezelfde datum. Sportclub Cambuur wist dat een volle ziekenboeg een rol speelde. Tegen Volendam waren drie spelers weer speelklaar. FC Volendam daarentegen zag de afgelopen week de selectie verder inkrimpen. Dominique van Dijk zag zijn conmtract ontbonden, Michiel Kramer zat ziek thuis en Robbin Ruiter had de aanslag van Lars Hutten (Veendam) met een enkelblessure moeten bekopen.

In Leeuwarden stonden derhalve twee ploegen tegenover elkaar met hetzelfde gevoel. Nog een zeperd kon de ploeg niet gebruiken, winnen om aansluiting bij de play-offsgroep het parool. De vraag was welk van beide het hoofd het eerst schoon zou hebben. Sportclub Cambuur speelde thuis, altijd gesteund door een niet alleen kritisch maar ook zeer fanatiek publiek. Daarnaast wist de ploeg dat Volendam aan de dijk, weliswaar geflatteerd, overrompeld was (1-4). Dat huzarenstukje wilde graag herhaald worden.

In de eerste minuten wees alles erop dat de ommekeer zou kunnen komen. Fris van de lever werd de aanval gezocht, maar omdat ook Sportclub Cambuur het eigen publiek iets goeds wilde laten zien, golfde het verkennend op en neer. Tot de tiende minuut. Op het middenveld ging Leon Tol een kopduel aan, dat verkeerd uitpakte. In plaats van de aanval te kunnen inleiden sprong de bal voor de voeten van Cambuur. In no time lag de bal aan de linkerkant bij Melvin de Leeuw, die zijn directe tegenstander uitkapte en diagonaal; inschoot. De 1-0 was op dat moment een erg rijke beloning voor wat er getoond was. FC Volendam liet ook zich niet kennen en zocht meteen de aanval. Ludcinio Marengo werd weggestuurd, maar doelman Te Loeke was net even eerder bij de bal. Sportclub Cambuur speelde na de vroege voorsprong behoudend, steeds zoekend naar Mark de Vries of Melvin deLeeuw. Als het al gevaarlijk werd, stond er Sonny Stevens die een puike partij keepte. Twee keer was hij uitstekend bij de les, voordat FC Volendam weer in beeld kwam. Weer was hetr Ludcinio Marengo die voor Te Loeke opdook, maar ook deze keer had de Cambuurkeeper er goed het oog in. De rust werd met 1-0 bereikt, met opnieuw dank aan Sonny Stevens die voor Mark de Vries opdook, toen hij alleen mocht vertrekken.

{foto2}

In de tweede helft startte Sportclub Cambuur naar de eigen aanhang en dus furieus. Meteen was er een corner, die niets opleverde. FC Volendam hield het koppie erbij en zocht ook de aanval. Op rechts was er ruimte, de passes waren op maat en als laatste station werd Achmed Ahahaoui bereikt, die weinig moeite had de 1-1 temaken. In de volgende tegenaanval mocht weer Mark de Vries de kwaliteiten van Sonny Stevens testen. De bal werd overgetikt. Na precies tien minuten, terwijl Volendamspeler Olaf Lindenbergh gewond lag, scoorde Dissels 2-1. FC Volendam kon weer opnieuw beginnen. Dat mislukte faliekant toen de Volendamverdediging zelf Mark de Vries wegstuurde. De 3-1 was een feit. Hierna volgde een logische wissel. Simon Tol mocht zijn debuut maken. Volendam gaf niet op. Uit een corner van Roy Bakkenes kopte Henny Schilder tegen de lat. Het spel dat FC Volendam vervolgens op de mat legde, beloofde de aansluitende treffer. Veel werd op de helft van Sportclub Cambuur vertoefd. Kees Tol werd ingebracht voor Henny Schilder, om een op een te gaan spelen. Dat was riskant, wat al snel bleek. Ook een bal van Cambuur belandde op de lat. Wat FC Volendam ook probeerde, hij wilde er niet meer in. Achterin waren de counters levensgevaarlijk. Bij een van de uitbraken raakte Gerry Koning geblesseerd, maar speelde toch verder. In de slotminuten werd opnieuw de geflatteerde 4-1 bereikt door Van der Heiden. De uitslag viel daardoor vies tegen, maar het vertoonde spel bood perspectief voor de wedstrijd tegen FC Zwolle.

Foto's Rob Lezer
later meer...

{foto1}

 

 



Laatste nieuws