FC Volendam door Rijnsburgse Boys uit de beker (update)

26 september 2012 /

In de eerste helft was al snel een optisch overwicht van FC Volendam zichtbaar, maar tot scoren wilde het niet komen. Was het het lange gras, was het het te lang breien in kansrijke positie? Hans de Koning kreeg genoeg stof om in de rust met de mannen te bespreken. Aan het verzorgde voetbal mankeerde niets, aan het aantal mogelijkheden ook niet. FC Volendam kreeg in het eerste half twee kansen door de wat terug getrokken Ludcinio Marengo. Beide schoten leverden niets op. Achterin was het voortdurend alle hens aan dek, omdat Rijnsburgse Boys er in de omschakeling uitstekend uitkwam. Weliswaar in een wat lager tempo, maar met goed combinatievoetbal. Een keer kwam FC Volendam goed weg, toen de bal maar net langs het doel van Sonny Stevens rolde. In de opbouw van Volendam werd goed aangesloten en druk gezet. Het balbezit leverde een aantal mogelijkheden voor met name Robert Mühren, Michiel Kramer en Nick Coster op, maar te ver doorgevoerde zoekacties naar nog idealere schietposities zorgden voor gesmoorde schoten. De 0-0 bij rust was voor beide partijen een logisch gevolg.

De tweede helft was amper vijf minuten oud, of Sonny Stevens moest vol aan de bak. Dat bleek uitstel van executie. Het spel werd rommeliger, wat Rijnsburgse Boys de gelegenheid gaf eens lekker op avontuur te gaan. Na precies een kwartier leverde dat de logische 1-0 op. Op het middenveld stonden er een paar te slapen, waardoor de aanvallers van de thuisclub naar hartenlust konden zoeken naar de vrije man . die werd gevonden bij de tweede paal, waar Van Bochoven weinig moeite had binnen te tikken. Het publiek ging er eens lekker achter staan. FC Volendam wankelde. Leon Tol werd gewisseld voor Brandley Kuwas. Vooralsnog zonder resultaat. Een vrije trap van Raymond Fafiani werd onder de lat vandaan gestompt. Rijnsburgse Boys was niet van plan de huid cadeau te doen. Gesterkt door de resultaten een dag eerder wist de thuisploeg dat een Topklasser goede zaken kan doen. FC Volendam ondervond dat aan den lijve. De doelman van de thuisploeg groeide in zijn rol, zeker toen hij een nieuwe vrije trap van Raymond Fafiani knap stopte. Ook zat er weinig mee. Een knap uitgespeelde aanval eindigde in een schuiver voorlangs van Ludcinio Marengo. Een schot van Brandley Kuwas belandde vervolgens op de paal. Ludcinio Marengo knalde rakelings naast. Van een meter of zeventien probeerde Marengo het nog eens en weer lag de keeper in de weg. Ondertussen tikte de tijd snel weg. FC Volendam drukte in de laatste tien minuten op een onnavolgbare manier, maar de opgetrokken muur van Rijnsburgse Boys week niet. Een onnodige maar wellicht nuttige nederlaag. Een voorhoed zonder Jack Tuijp, die te mooi wil spelen, haalt geen punten, zoals al eerder bleek tegen Fortuna Sittard en Sportclub Cambuur.