FC Volendam en ruim 300 basisschoolleerlingen ruimen het dorp op!

22 maart 2019

Nederland Schoon is al jarenlang als maatschappelijk partner en Topsponsor verbonden aan FC Volendam. Ieder jaar organiseert deze stichting de ‘Landelijke Opschoondag’; een initiatief waarin heel Nederland bewust wordt gemaakt van de zwerfafvalproblematiek en de handen uit de mouwen steekt om de eigen buurt “op te schonen”.

FC Volendam draagt hier al jaren een steentje aan bij en heeft dit jaar gekozen voor een aanpak samen met de basisscholen uit het dorp. Maar liefst 300 leerlingen uit de groepen 7 en 8 van basisscholen ’t Kofschip, de Kennedyschool, de Springplank en de Petrusschool hebben deze actie omarmd.

Afgelopen donderdagmiddag om 13:15 uur stonden zij, samen met selectiespelers en kantoorpersoneel van FC Volendam klaar om de buurt rond de scholen op te ruimen en zwerfafvalvrij te maken. In groepen van gemiddeld 10 kinderen en steeds onder aanvoering van een voetballer trokken ze de wijk in. Alle deelnemers hebben zich vervolgens vol enthousiasme en overgave op deze taak gestort, gezien de grote berg overvolle vuilniszakken.

Als beloning werden de leerlingen en hun leerkrachten uitgenodigd voor de competitiewedstrijd FC Volendam - SC Cambuur, vanavond om 20:00 uur. We hopen op net zo’n enthousiaste support als tijdens de Landelijke Opschoondag, want dan staan onze mannen op het veld alvast met 1-0 voor!

Foto's (13)

Klik op onderstaande afbeelding



Laatste nieuws