FC Volendam en Smit Bokkum hebben beet met verlengde samenwerking

05 mei 2021

In de rubriek Wij Blijven Oranje spreken we met bedrijven die FC Volendam ook volgend seizoen trouw blijven als sponsor. Restaurant Smit Bokkum voelt zich bij FC Volendam als een vis in het water. De partijen hadden na een smakelijk overleg beet en hengelden een verlengde verbintenis binnen.

"De band met FC Volendam zit erg diep in het DNA van ons bedrijf", begint eigenaar Evert Smit (Pitjes) zijn verhaal. "Mijn vader en broer (Jan Smit, red.) hebben er gespeeld, maar ik ben ook altijd al supporter geweest van de club. Kees Kwakman, Gerry Koning, Jack Tuijp zijn allemaal generatiegenoten die ik heb zien doorbreken. Ons restaurant is heel nauw verbonden met de club. Voorheen zaten we in de Jozefstraat en verkochten we paling. Supporters van de tegenstanders die smaak hadden, kwamen dan steevast bij ons langs."

Er was geen twijfel om door te gaan als sponsor bij de club. Smit: "Wij vinden dat we een signaal af moeten geven. Als wij doorgaan, dwing je de wind in de zeilen weer af. We hebben twee businessseats en onze naam verschijnt op de LED-boarding. Hopelijk kunnen we snel weer mensen uitnodigen. Het doel is om straks vaker klanten mee te nemen, Volendam ook op het veld te laten zien. We hebben veel relaties die van voetbal houden, dus dat is voor ons een mooie kans."

Steigers

Volgens Smit heeft FC Volendam het nu beter op de rit dan ooit. "Er is een duidelijke langetermijnvisie bij de club nu. Dat gaat natuurlijk met vallen en opstaan, maar het fundament dat nu wordt neergelegd, is iets waar de club de komende tien jaar iets aan heeft. Dat is het belangrijkste. De steigers om langer dan een jaar Eredivisie te dragen, stonden er niet. Ik denk dat het nu anders is. Als we die stap gaan maken, zijn er grote doelen mogelijk."

Als echte Volendammer weet Smit wat het belang van FC Volendam is voor het dorp. "De voetbalclub is de mooiste uitlaatklep die je kunt hebben als Volendammer. Mensen moeten die binding blijven hebben met de club. Maar er hoort wel ambitie bij, want dat hoort ook bij de bedrijven in ons dorp. Groot durven denken."

Feest

Nu er licht is aan het einde van de tunnel in de coronapandemie, hoopt de Volendammer straks weer veel oude gezichten te mogen verwelkomen in zijn restaurant. "Het is het mooiste dat er is. Bijvoorbeeld Sparta. Als die komen, is het altijd feest. Je krijgt een band met bepaalde supporters van tegenstanders. Zeker als het clubs zijn die jarenlang Eredivisie hebben gespeeld. Dan schieten er soms meteen namen en gezichten omhoog. Van Groningen tot Enschede. Fantastisch."Laatste nieuws