FC Volendam - FC Oss (3 - 1)

12 januari 2018 / Jupiler League

Beauty doelpunt van Nick Runderkamp

Door Cor Westerveld

FC Volendam heeft de draad weer prima opgepakt. Tegen FC Oss werd een verdiende 3-1 overwinning geboekt. Met een beetje meer nauwkeurigheid had de zege zelfs nog groter kunnen uitvallen. In de slotfase kwamen Rodney Antwi en invaller Jordy Hilterman met alleen doelman  Xavier Mous nog voor zich, niet tot scoren. Antwi werd overigens tot Man off the Match gekozen. Hij was door zijn snelheid en passeerbewegingen een plaag voor de achterhoede van FC Oss.

FC Volendam zette meteen de toon. De wil om te winnen en te klimmen op de ranglijst droop van de spelers af. Joey Veerman strooide met passes (al kwamen ze niet allemaal  goed aan) en uit zijn eerste pass kreeg Nick Doodeman een aardige schietkans. Hij schoot de bal in de verste hoek, maar doelman  Mous had dat doorzien. Een prima actie over links van Enzo Stroo bracht de bal uiteindelijk bij Gerry Vlak, maar die schoot de bal net naast het doel.

Uitwijk

Enzo Stroo leek te gaan scoren toen hij razendsnel op de uitgelopen doelman Mous afging. Hij passeerde Mous maar week daarbij behoorlijk uit naar links. Vanuit een moeilijke hoek probeerde hij de bal nog wel over de doellijn te schieten, maar daar stonden de verdedigers van FC Oss inmiddels klaar om een doelpunt te voorkomen. Even hierna brak Doodeman door over de rechtervleugel slaagde er niet in om een van zijn medevoorwaartsen te bereiken. Het was voornamelijk FC Volendam dat de klok sloeg. De bezoekers deelden nog een plaagstootje uit: een kopbal van Richard van der Venne, maar doelman Hobie Verhulst liet zich niet verrassen.

Eendrachtig

In de 28e kwam FC Volendam verdiend op voorsprong. Razendsnel ontdeed  Rodney Antwi op links zich van zijn tegenstander en bij de achterlijn aangekomen gaf hij de bal panklaar aan Nick Doodeman, die het karwei afmaakte, 1-0.  In de 34e minuut combineerden Gijs Smal en Rodney Antwi zich eendrachtig door de verdediging van FC Oss en lieten het afmaken aan Enzo Stroo over, 2-0.

Na de hervatting  was het Nick Runderlamp die even over de middenlijn zijn voet tegen de bal zette en zowaar leverde zijn pegel in de 58e minuut een beauty van een doelpunt op, 3-0.

Antwi kreeg na een pass van Doodeman nog de kans om de score op te voeren, maar doelman Mous wist dit te voorkomen ten koste van een hoekschop. In de 84e minuut raakte FC Oss de paal en in de rebound was het Dean van Sluis die de eer wist te redden voor de Brabanders, 3-1. Hierna kregen Antwi en Hilterman ieder nog een kans om te scoren. Kortom: FC Volendam wist te scoren en de nodige kansen te creëren en in dat licht bezien kan de eerstvolgende wedstrijd tegen Helmond Sport met vertrouwen tegenmoet worden gezien.

Opstelling FC Volendam: Hobie Verhulst, Ties Evers, Erik Schouten, Daan Klinkenberg, Gijs Smal (Paul Kok), Joey Veerman, Nick Doodeman (Luis Pedro), Nick Runderkamp, Enzo Stroo (Jordy Hilterman), Gerry Vlak, Rodney Antwi.

Foto's: Fred Rotgans  >> klik rechtsboven op afbeelding voor alle foto's